Έτοιμοι για συμφωνία Ελλάδα – δανειστές – Τελικός γύρος διαπραγμάτευσης το Σάββατο

 

«Φουλάρισμα» για Staff Level Agreement το Σάββατο

Προς συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. Καθοριστικές οι διαπραγματεύσεις του Σαββάτου, ώστε να υπάρξει η συνολική τεχική συμφωνία που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας.

Οι δύο πλευρές, ανταλλάσουν “ιδέες” με στόχο να καλυφθούν οι διαφορές, μία από τις οποίες αφορά στον ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Η ελληνική πλευρά θέλει να διατηρηθούν οι χαμηλοί συντελεστές, προτείνοντας από τα 320 εκατ. ευρώ που “περισσεύουν” μετά την ανασκόπηση των δαπανών του 2018, να διατεθούν τα 80 για αυτό τον σκοπό.

Τα υπόλοιπα 240 εκατ. προτείνεται να πάνε για κοινωνικά προγράμματα που θα προταθούν σήμερα από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι χθες Παρασκευή, υπήρχε σε μεγάλο βαθμό συμφωνία στα θέματα του ΤΧΣ και των “κόκκινων” δανείων.

Οι δανειστές φέρονται να ζητούν στο επικαιροποιημένο μνημόνιο πρόβλεψη για εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών τον Μάρτιο αλλά και γαι αύξηση των συντελεστών ΕΝΦΙΑ και μείωση των εξαιρέσεων αν τότε φανεί ότι δεν διασφαλίζονται τα προσδοκόμενα έσοδα.

Για σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2017 το πρόγραμμα συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών διαμορφώνεται ως εξής:

10.30 Κοινωνική πρόνοια
11.30 Συντάξεις
12.30 Δημοσιονομική διαχείριση

14.00 Αγορές προϊόντων
15.00 Ιδιωτικοποιήσεις
16:00 Ενέργεια
17:30 Μεταφορές.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα