Αθώες Δήμητρα Ματσούκα, Χριστίνα Παππά, ο γιος της και ο Θέμης Γεωργαντάς, για το κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι! Οι καταθέσεις και οι «νόμιμες συνακροάσεις»...

Αθώοι κρίθηκαν το πρωί της Δευτέρας η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, η επίσης ηθοποιός Χριστίνα Παππά, ο γιος της Δημήτρης και ο παρουσιαστής Θέμης Γεωργαντάς στην υπόθεση με το “σουσάδικο της κόκας” στο Κολωνάκι, η οποία εκδικαζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αθώωσε όλους τους παραπάνω καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία ενοχής για εμπόριο ναρκωτικών.

Η διαδικασία πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους να ζητούν αυτή την ώρα την αναγνώριση ελαφρυντικών ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Στις 122 σελίδες, του βουλεύματος παραπομπής αναφέρονταν μεταξύ άλλων 27 άτομα ενώ ως βασικός εμπλεκόμενος, φέρεται ο Σταύρος Περουκίδης, εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης εστίασης “Lili Shou”.

Από τις νόμιμες συνακροάσεις των τηλεφώνων, και φυσική παρακολούθηση προσώπων και επιτήρηση του χώρου, προκύπτει η διακίνηση της κοκαΐνης εντός και εκτός της επιχείρησης εστίασης στην οποία ήταν συνιδιοκτήτης του χώρου εστίασης «LiLi Shou» στο Κολωνάκια, με την Χριστίνα Παππά και τον γιο της Δημήτρη, τον παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά και τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο (του Φώτη).

Αρχικά το βούλευμα παραπομπής έκρινε ότι από το Νοέμβριο του 2013, μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2015, οι πέντε συνιδιοκτήτες της επιχείρησης -χωρίς να είναι τοξικομανείς-, διέπραξαν το ποινικό αδίκημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με την μορφή της διεύθυνσης από κοινού του καταστήματος, ενώ εν γνώσει τους γινόταν συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο απολογούμενοι στον ανακριτή και οι πέντε συνιδιοκτήτες της επιχείρησης, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξή τους με την υπόθεση, δηλώνοντας άγνοια για τα όσα προκύπτουν από τα προανακριτικά στοιχεία της έρευνας από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Η Χριστίνα Παππά κατέθεσε σχετικά, στις 17 Μαΐου 2016:

«Τον Σταύρο Περουκίδη τον γνώρισα ως πελάτη σε ένα εστιατόριο (σ.σ στην περιοχή της Γλυφάδας) και μου φαινόταν πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος από τις παρέες που είχε. Ερχόταν ως πελάτης και μας πρότεινε μια συνεργασία στη Μύκονο αλλά δεν δεχτήκαμε. Το Li Li Shu αρχικά το είχαμε καλοκαιρινό μαγαζί και έπειτα κάναμε το χειμερινό το οποίο κόστισε αρκετά χρήματα.

Όταν ψάχναμε για συνέταιρο τότε εμφανίστηκε ο Περουκίδης και πρότεινε να συνεργαστούμε. Στην αρχή, ήταν πολύ ευγενικός ερχόταν κάθε μέρα από το μαγαζί και φαινόταν πολύ συνεργάσιμος. Εγώ δεν είχα ποτέ ουδεμία σχέση (σ.σ εννοεί ναρκωτικά), ούτε είχα αντιληφθεί το παραμικρό. Αν το ήξερα, θα έκλεινα το μαγαζί αμέσως…».

Η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα, σύμφωνα με το Βούλευμα φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση από νόμιμες συνακροάσεις σε τηλεφωνικές επικοινωνίες της με τον Στ. Περουκίδη για αγορά κοκαΐνης. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται διάλογος, όπως προκύπτει από τις συνακροάσεις, της ηθοποιού με τον Περουκίδη, να προμηθεύεται κοκαΐνη για φίλο της – σεναριογράφο τηλεοπτικών παραγωγών.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Πού είσαι, στη Γλυφάδα;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Όχι, είμαι Κολωνάκι.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Έχω (ακατάληπτο) με έναν φίλο μου, πολύ αγαπημένο φίλο, ο οποίος θέλει κάτι να πιει.
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Με τι είναι, μπορεί να ‘ρθει Κολωνάκι;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ε…
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Πού είν’ αυτός;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Αχ, Θεέ μου, τι έχω να κάνω, τώρα δεν μπορώ άλλο, ε, είναι στη… μαζί μου, έχουμε φύγει από κάπου και…
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Ναι, πού είσαστε;
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Εχει βγει έξω να πάρει τσιγάρα. Εσύ τώρα πού είσαι; Εχεις κάτι;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Κολωνάκι είμαι, καλά είμαι.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Γι’ αυτό σου λέω, να έρθουμε να πάρουμε κάτι; Τι θα κάνουμε;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Πάρε με τηλέφωνο όταν είσαι κοντά.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ρε παιδί μου, πώς μπορώ να έρθω, σε πέντε είμαι εκεί.
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Στο Κολωνάκι, στον Λυκαβηττό, ρε παιδί μου, εκεί στο…
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Πού;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Στο (…), στο μαγαζί κοντά.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Ωραία, με ποιον είσαι;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Μόνος είμαι, ρε.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Αχ, μπράβο, αγάπη μου, τέλεια, οπότε σε παίρνω όταν φτάνω;
ΕΠΧ/ΤΙΑΣ: Έλα εδώ, μιλάμε από εδώ, ρε παιδί μου.
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Τέλεια.

Ο σεναριογράφος φέρεται να έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του:

«Στην ηλικία των 22 ετών είχα χάσει τον πατέρα μου και μετά την μητέρα μου και είχα κάνει κάποια χρήση ναρκωτικών. Έκτοτε δεν είχα καμία σχέση με ναρκωτικά. Ένα βράδυ, τέλη Σεπτεμβρίου, αφού είχαμε διασκεδάσει με την κυρία Παππά σε κλαμπ στην παραλιακή, εγώ κατέβηκα από το αυτοκίνητο να πάρω τσιγάρα και είδα την ηθοποιό να μιλάει στο τηλέφωνο.

Μου είπε ότι έπρεπε να περάσουμε από το Κολωνάκι και πήγαμε κάπου στον περιφερειακό του Λυκαβηττού όπου συνάντησε τον Σταύρο Περουκίδη τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα. Με τον Σταύρο συναντήθηκα μόνο τότε. Άλλη φορά δεν είχαμε βρεθεί.

Την επόμενη μέρα τη ρώτησα τι συνέβαινε και μου είπε για τον Περουκίδη ότι πουλάει κοκαΐνη. Τον είχα πάρει κάποιες φορές τηλέφωνο, χωρίς τη μεσολάβηση της ηθοποιού, σε κάποια περίοδο που ήμουν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν είχα πάρει απάντηση.

Με έπαιρνε κατόπιν τηλέφωνο, νομίζω τον Νοέμβριο και μου έστελνε μηνύματα που μου φάνηκαν απειλητικά. Έκτοτε έσβησα το τηλέφωνο του από το κινητό μου, έβαλα φραγή και δεν είχα καμία επαφή».

Σύμφωνα με το βούλευμα ο τηλεπαρουσιαστής Θέμης Γεωργαντάς, και η σύζυγος του Θωμά Λιακουνάκου (αναμένεται να αποφυλακιστεί καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης για χρέη προς το Δημόσιο), Νατάσα, έχουν «καταγραφεί» συχνά σε επικοινωνίες με τον 53άχρονο επιχειρηματία Στ. Περουκίδη.

Ο Θέμης Γεωργαντάς, σε δήλωσή του είχε υποστηρίξει, «Ήμουν ετερόρρυθμο μέλος της επιχείρησης Lili Shou και δεν γνώριζα τίποτα για τις δραστηριότητες του βασικού επιχειρηματία».

Φέρεται να υποστηρίζει στην κατάθεσή της, η Νατάσα Λιακουνάκου:

«Δεν έχω καμία σχέση με ναρκωτικά. Τον κ. Περουκίδη τον γνώρισα μέσω της κυρίας Παππά η οποία ήταν συνεργάτης του στο κατάστημα που διατηρούσε στο Κολωνάκι με την επωνυμία Li Li Shu.

Τον κ. Περουκίδη τον έπαιρνα τηλέφωνο για να κλείσω κάποιο τραπέζι για μένα ή συνεργάτες και φίλους μου στο εστιατόριο του καθώς και όταν έκανα συγκεντρώσεις στο σπίτι για να αναλάβει το μενού και την παροχή υπηρεσιών κέτερινγκ. Κάποιες φορές έπαιρνα και την κυρία Παππά. Εγώ δεν κάνω χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ακολουθώ υγιεινό τρόπο ζωής και αθλούμαι πέντε φορές την εβδομάδα».

Σε ερώτηση της Ανακρίτριας για τις τηλεφωνικές συνομιλίες και τα sms – σύμφωνα με την αποκωδικοποίηση αποδίδονται σε ναρκωτικές ουσίες- φέρεται να υποστήριξε, «οι συνομιλίες μου με τον κ. Περουκίδη αφορούσαν στο εστιατόριο του και την παροχή μόνο υπηρεσιών κέτερινγκ σε ότι έχει να κάνει με την εστίαση. Τίποτε άλλο δεν έχω να προσθέσω».