Αλλάζουν τα ονόματα στα αεροδρόμια της Μόσχας: «Ντοστογιέφσκι» και «Τολστόι» στο τραπέζι

Η Ρωσία μέσω του νέου προγράμματος «Μεγάλα ονόματα της Ρωσίας» ανακοίνωσε πως θα μετνομάσει 45 αεροδρομίων της χώρας, στα οποία θα δώσουν τα ονόματα διακεκριμένων Ρώσων συγγραφέων αλλά και επιστημόνων.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο μητροπολίτης Πσκόφ και Παρχόφ , Τίχον Σεφκουνόφ, ο οποίος είναι ένας από τους παράγοντες της πρωτοβουλίας αυτής, στα τρία διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας θα πρέπει να δοθούν τα ονόματα ανθρώπων που είχαν σημαντική συμβολή στην ιστορία και την επιστήμη της χώρας.

Το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας θα μπορούσε κατά την άποψη του να μετονομασθεί σε αεροδρόμιο Ντμίτρι Μεντελέγιεφ που είναι ένας γνωστός Ρώσος επιστήμονας σε όλο τον κόσμο, το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο να πάρει το όνομα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι που είναι ο πιο γνωστός Ρώσος συγγραφέας στο εξωτερικό , ενώ το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο θα μπορούσε να μετονομασθεί σε αεροδρόμιο Λέοντα Τολστόι.

Ο μητροπολίτης Σεργκουνόφ , είπε ότι αυτή είναι προσωπική του άποψη και η τελική απόφαση θα ληφθεί κατόπιν ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί σε εθνικό επίπεδο, στο διάστημα από 8-30 Νοεμβρίου.

Οι πολίτες θα καταθέτουν τις προτάσεις τους σε ειδική ιστοσελίδα, ενώ έως τις 7 Νοεμβρίου το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της κοινή Γνώμης (WCIOM) θα έχει διαμορφώσει ανά κάθε ρωσική οντότητα λίστες που θα περιέχουν τρία ονόματα.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν στις 5 Δεκεμβρίου.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα