Αντιδράσεις και… περίεργα σχόλια προκαλεί η φωτογραφία με τα ανοιχτά πόδια της αθλήτριας! (Εικόνες - Βίντεο)

Είναι μια εικόνα που όλοι χαρακτήρισαν ότι δείχνει μια «σπουδαία αθλήτρια στο αποκορύφωμά της». Κι όμως κάποιοι το είδαν διαφορετικά.

Η Τάιλα Χάρις, παίκτρια της Αυστραλιανής Γυναικείας Ομάδας ποδοσφαίρου φωτογραφήθηκε με το πόδι στον αέρα αμέσως μετά το πρώτο γκολ της ομάδας της.

tayla_harris: My hamstring is ok but derogatory and sexist comments aren’t.

tayla_harris: All aboard the Baggers express!! 🔵 #boundbyblue #finals 📸: @bythewhiteline

Η φωτογραφία της 21χρονης παίκτριας αναρτήθηκε στην σελίδα του Facebook του Αυστραλιανού τηλεοπτικού σταθμού Channel Seven, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν έκπληξη – «απωθητικά» σχόλια ερωτικής φύσεως δημοσιεύτηκαν από trolls που έκαναν την αθλήτρια να πει ότι ένιωσε πως είχε «κακοποιηθεί σεξουαλικά» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πρόσθεσε το δικό της σχόλιο στα δεκάδες αρνητικά μηνύματα, με την Κέλι Ο’Ντουάιρ, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών να λέει ότι «αηδίασε» από τα σχόλια.

«Λυπούμαστε. Η αφαίρεση της φωτογραφίας έστειλε το λάθος μήνυμα. Πολλά από τα σχόλια που έγιναν στην ανάρτηση ήταν καταδικαστέα και θα εργαστούμε σκληρότερα για να απαγορεύσουμε αυτά τα τρολ από τις σελίδες μας. Η πρόθεσή μας ήταν να τονίσουμε τον απίστευτο αθλητισμό της Τάιλα Χάρι και θα συνεχίσουμε να επαινούμε τα γυναικεία πόδια» έγραψε στην ανάρτησή της.

Τόσο η Ο’Ντουάιρ όπως και πολλοί άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων εξέχοντων Αυστραλών αθλητών – καταδίκασαν τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση το τηλεοπτικό δίκτυο, καθώς αρχικά διέγραψε την ανάρτηση, επικαλούμενο «κατακριτέα» σχόλια, και μετά το ανέβασε ξανά ζητώντας συγνώμη.

Η διαγραφή της εικόνας, αντί να κόψουν τα αρνητικά σχόλια, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά, συμφώνησαν πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις σελίδες της στο Facebook και το Twitter, η Ο’Ντουάιρ είπε: «Η Τάιλα Χάρις είναι μια σούπερ σταρ. Θα έπρεπε να γοιρτάζεται για το ταλέντο της, όπως θα κάναμε και με έναν άνδρα ποδοσφαιριστή. Έχω αηδιάσει από τα τρολς».

Η Αυστραλή ολυμπιονίκης Άννα Μεάρες, τουίταρε: «Πώς αυτή η απίστευτη φωτογραφία της Τάιλα Χάρις θεωρήθηκε αρνητική και συγκέντρωσε τόσα αρνητικά σχόλια και πώς το κανάλι την αφαίρεσε είναι κάτι που με αφήνει άναυδη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέβασε λίγο αργότερα ξανά την φωτογραφία, παραδεχόμενο πως «η αφαίρεση της φωτογραφίας έστειλε το λάθος μήνυμα».

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα