Αντιδράσεις κατοίκων της Χίου για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών

Αποδοκίμασαν και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου που είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τη δημιουργία στο νησί νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στην οποία παρίστατο και ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.

Ο Χιώτης βουλευτής, ανέλυσε στο Δ.Σ. την πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο της Χίο στη θέση του εν λειτουργία καταυλισμού της ΒΙΑΛ που ανακοίνωσε πως θα κλείσει.

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε επίσης το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος.

Κατά την προσέλευση του υφυπουργού στο Δημαρχείο της Χίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μικρή ομάδα συγκεντρωμένων έξω από το κτίριο (όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας), άρχισαν να τον εξυβρίζουν και να πετούν εναντίον του αντικείμενα. Ενώ προσπάθησαν και να τον ακολουθήσουν μέσα στο κτήριο πράγμα που πέτυχαν σπάζοντας την πόρτα του κτηρίου και παρασύροντας ομάδα αστυνομικών που βρισκόταν εκεί. Προς στιγμή και προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου διεκόπη η διαδικασία του Συμβουλίου.

Καταδίκη της επίθεσης από ΣΥΡΙΖΑ

Καταδικάζει την επίθεση στον υφυπουργό Εργασίας Νότη Μηταράκη ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή του ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι επιθέσεις και ο προπηλακισμός κατά του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη, για το προσφυγικό, είναι αυτονόητα καταδικαστέες. Δυστυχώς, η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους. Τότε δηλαδή που χυδαιολογούσε ότι τους πρόσφυγες τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι μετεγκεταστάσεις και η αποσυμφόρηση των νησιών δεν αποτελούν λύση».

Σχετικά Tags

ΣΥΡΙΖΑ Χίος Νότης Μηταράκης