Απειλητικό μήνυμα από χάκερς διέκοψε τον Α’ ημιτελικό της Eurovision

Το βράδυ που μας πέρασε, όλοι παρακολουθήσαμε από την συχνότητα της ΕΡΤ2 τον φαντασμαγορικό Α’ ημιτελικό του διαγωνισμού της Eurovision 2019.

Η εκρηκτική Τάμτα με το «Replay» της κυπριακής αποστολής έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και όλα φαίνονταν να κυλούν φυσιολογικά. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ωστόσο, συνέβη κάτι πρωτόγνωρο στα χρονικά του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Χάκερς μπλόκαραν την μετάδοση της βραδιάς σε αρκετές πλατφόρμες αναμετάδοσης από τον κρατικό φορέα τηλεόρασης του Ισραήλ.

Για πολύ λίγο στις οθόνες εμφανίστηκε το μήνυμα «Το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές. Θα το δείτε!», αλλά οι υπεύθυνοι αντέδρασαν αμέσως και επανέφεραν την κανονική μετάδοση, ενώ απολογήθηκαν για το περιστατικό και δήλωσαν πώς θα γίνει σχετική έρευνα.

Με την επίθεση αυτή οι χάκερς κατάφεραν να εντείνουν τις ανησυχίες που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό για την ασφάλεια του διαγωνισμού, αλλά τόσο η διοργάνωση όσο και οι δέκα αποστολές που κατάφεραν τελικά να περάσουν στο τελικό, δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν.

Οι δέκα χώρες, λοιπόν, που πέρασαν στον τελικό είναι: Ελλάδα, Λευκορωσία, Σερβία, Κύπρος, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία.