Απεργία στις εφημερίδες του ομίλου Μπόμπολα! Στον δρόμο του ΔΟΛ; Οφείλει 161,9 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες!!!

Απεργία στην “Πήγασος” του ομίλου Μπόμπολα και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με αυτόν του ΔΟΛ.

Οι πιστώτριες τράπεζες προειδοποίησαν την εταιρεία πως αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντί τους, θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγγελία των δανειακών της συμβάσεων.

Η «Πήγασος» απάντησε σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τονίζοντας ότι δεν έχουν καταγγελθεί τα δάνειά της. «Σε απάντηση του ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές, ότι είναι ανακριβής οιαδήποτε σχετική αναφορά περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, την 30η Μαΐου 2017».

Η «Πήγασος» πάντως, στα τέλη Οκτωβρίου 2016 είχε συνολικές οφειλές που έφταναν τα 161,9 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων παρουσίαζε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, οι εργαζόμενοι της Πήγασος, ξεκινούν από σήμερα απεργία ως και την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη απεργίας, από τις 18:00 της Πέμπτης, 1 Ιουνίου 2017 έως τις 06:00 της Τετάρτης, 7 Ιουνίου 2017, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία, αφενός τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στις αποδοχές των μηνών Ιανουαρίου 2017, Φεβρουαρίου 2017, Μαρτίου 2017, Απριλίου 2017 και Μαΐου 2017 και αφετέρου συστηματικά καταπατά κάθε συμφωνία και δέσμευση από την πλευρά της.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».