Αυτές είναι οι τροφές που κάνουν ακαταμάχητους τους άνδρες!

Σύμφωνα με μελέτες, υπάρχουν τροφές που κάνουν πιο ελκυστικούς τους ανθρώπους και ειδικά τους άνδρες!

1. Σέλινο

Το πράσινο αυτό λαχανικό που φιγουράρει στα διατροφικά προγράμματα κάθε δίαιτας, είναι γεμάτο με ανδροστενόνη και ανδροστενόλη, δηλαδή τους δύο από τους τρεις τύπους των αρσενικών φερομονών, που χρησιμοποιούνται από το σώμα για να προσελκύσουν το άλλο φύλλο. “Όταν μασάτε σέλινο, απελευθερώνονται μόρια οσμής ανδροστανόλης και ανδροστανόνης στο στόμα σας. Στη συνέχεια, ταξιδεύουν μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού σας και τη μύτη σας”, λέει ο Alan Hirsch, MD, συγγραφέας του Scentsational Sex.”Μόλις φτάσουν εκεί, οι φερομόνες ενισχύουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, κάνοντας το σώμα σας να στείλει αρώματα και σήματα που σας κάνουν πιο ποθητούς από τις γυναίκες”, συνεχίζει. Βρες ΕΔΩ τις αγαπημένες μας συνταγές με σέλινο.

2. Τρούφα

Ξέρετε, αυτό το σπάνιο είδος μανιταριού, που συνήθως μόνο καλά εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν. Το 1981, Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ανδροστενόλη παράγεται από πολλές ποικιλίες του υπόγειου αυτού μύκητα. Καλά όλα αυτά αλλά ποιος έχει 1500€ για να διαθέσει για ένα κιλό τρούφες; Ευτυχώς και το λάδι τρούφας που είναι πολύ πιο οικονομικό περιέχει φερομόνες. Προσοχή όμως: Το 25% των ανθρώπων δεν μπορεί να ανιχνεύσει την ανδροστενόλη, το 40% είναι πολύ ευαίσθητο στην μυρωδιά της και τη βρίσκει απωθητική, ενώ το υπόλοιπο 35% τη θεωρεί εξαιρετικά ελκυστική. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο Rockefeller, αποκάλυψαν ότι αυτό οφείλεται κυρίως σε γενετικές παραλλαγές σε έναν απλό υποδοχέα οσμής, που ονομάζεται OR7D4.

3. Παστινάκη

Το τρίτο τρόφιμο με υψηλές συγκεντρώσεις ανδροστενόλης είναι η παστινάκη, το ριζώδες δηλαδή λαχανικό που μοιάζει με καρότο. Περιέχει βόριο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά το σώμα να μεταβολίζει και να χρησιμοποιεί οιστρογόνα, αλλά και να αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα.

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα