Αφιέρωμα του Sunday Times Travel για τη Θεσσαλονίκη

Πολυσέλιδο ρεπορτάζ για τη Θεσσαλονίκη και τους λόγους που πρέπει να την επισκεφτούν οι τουρίστες, φιλοξενεί το μηνιαίο βρετανικό περιοδικό Sunday Times Travel, με την υπογραφή του έγκριτου Ελληνοβρετανού δημοσιογράφου John Malathronas.

Ο Malathronas, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να συστήσει προορισμούς στο κοινό, λατρεύει τα ταξίδια και υπογράφει το αφιέρωμα. Φιλοξενήθηκε στην πόλη πέρυσι, από την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).

«Η εξαιρετική συνεργασία που ξεκίνησε η ΕΞΘ προ τριετίας με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο -αποτέλεσμα της οποίας ήταν τον Απρίλιο του 2017 η δημοσίευση εκτενούς αφιερώματος στη Θεσσαλονίκη στο περιοδικό National Geographic Traveller– συνεχίστηκε, με τον κ. Malathronas να παρουσιάζει αυτή τη φορά στο Sunday Times Travel magazine την πόλη μας ως “instant escape” προορισμό στους Βρετανούς πολίτες και όχι μόνο, δίνοντας τους λεπτομέρειες για το ταξίδι τους, τη διαμονή τους ανάλογα με το βαλάντιό τους, τα μέρη που θα επισκεφτούν, ακόμη και κάποια από τα μέρη που θα διασκεδάσουν και θα δοκιμάσουν τη σύνθετη γαστρονομία της”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

«Θρυλική πόλη με πλούσια κληρονομιά»

Στο εκτενές τετρασέλιδο αφιέρωμα του Sunday Times Travel, η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται  ως θρυλική πόλη με πλούσια κληρονομιά, ενώ παράλληλα ο δημοσιογράφος αναφέρεται στον μοναδικό χαρακτήρα της, που της επιτρέπει να είναι ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα να μετατρέπεται σε ένα απέραντο χώρο διασκέδασης που συνδυάζει την ανατολίτικη επιρροή του ρεμπέτικου στην ελληνική μουσική, με τη σύγχρονη διασκέδαση στα νυχτερινά clubs.

Ο John Malathronas αναφέρεται διεξοδικά και στα μνημεία της Θεσσαλονίκης που αποτελούν ζωντανή κληρονομιά των πολιτισμών που έζησαν στη περιοχή από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα. “Για τη μεταφορά του δημοσιογράφου στην πόλη μας, η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τον κύριο χορηγό αερομεταφορών την Aegean Airlines που στηρίζει τις δράσεις της Ένωσης”, επισημαίνει η ΕΞΘ.