Βίντεο από το εσωτερικό της πτήσης–«θαύμα» στο Μεξικό: Πώς σώθηκαν οι επιβαίνοντες!

Βίντεο από τα συγκλονιστικά τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την συντριβή της πτήσης 2431 της Aeromexico και του τι επακολούθησε, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Το βίντεο δημοσίευσε ένας πάστορας ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε τις Αρχές ότι κάλυψαν τον θάνατο επιβατών.

Σύμφωνα με ότι είναι επισήμως γνωστό από την πτήση διασώθηκαν και οι 103 επιβαίνοντες αλλά ο πάστορας ισχυρίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί

Το βίντεο δείχνει το Embraer 190 να προσπαθεί να απογειωθεί μέσα σε καταιγίδα από το αεροδρόμιο του Ντουράνγκο, να αποτυγχάνει να κερδίσει ύψος και τελικά να συντρίβεται, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια του δίλεπτου βίντεο, ακούγονται κραυγές στο βάθος, πριν ακόμη το αεροσκάφος απογειωθεί, ενώ στη συνέχεια και μετά την συντριβή ακούγονται επικλήσεις στον Θεό και παρακλήσεις να ανοίξουν την πόρτα.

«Εϊμαι καλά χάρη στο Θεό. Είναι θαύμα που είμαστε ζωντανοί. Χρωστάω τη ζωή μου στον Χριστό. Ο διάβολος πίστεψε ότι μπορούσε να πάρει τη ζωή μου, όμως δυνάμωσε την πίστη μου και την αφοσίωσή μου στον Θεό», τόνισε ο Ραμίν Πάρσα, Ιρανός που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι 98 από τους επιβαίνοντες τραυματίστηκαν, όμως κανείς δεν πέθανε, ενώ περισσότεροι από 60 άνθρωποι πήραν ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Πάρσα πάντως αμφισβητεί τις Αρχές: «Λένε ψέματα. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν και κάηκαν», ανέφερε στο twitter.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως στο Μεξικό ποτέ κανείς δεν ξέρει… τι πραγματικά συμβαίνει.

Πάντως όπως και να έχει πρόκειται για ένα μεγάλο θαύμα από αυτά που γίνονται μία φορά κάθε… 100 χρόνια, όταν το αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico συνετρίβη με 97 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος και διασώθηκαν όλοι (επίσημα) ακόμα και εάν τελικώς έχουν βάση οι ισχυρισμοί του πάστορα για τους 5 νεκρούς.

Το αεροσκάφος, κυριολεκτικά έχει αποτεφρωθεί στην αναγκαστική προσγείωση που πραγματοποίησε από άγνωστο, μέχρι στιγμής, τεχνικό πρόβλημα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις το ποσοστό των νεκρών αγγίζει τουλάχιστον το 90%.