Βίντεο–Ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο στην ΑΣΟΕΕ!

«Μέσα στο πανεπιστήμιο είσαι ρε»… «Αφήστε με να φύγω, θα το χρησιμοποιήσω»… Οι διάλογοι τη στιγμή της έντασης…

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο -που ανέβασαν αναρχικοί- από το περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ με τον ειδικό φρουρό να βγάζει όπλο μπροστά σε αντιεξουσιαστές που τον είχαν στριμώξει.

Στο βίντεο–ντοκουμέντο ακούγονται οι νεαροί να φωνάζουν στον αστυνομικό: «Μέσα στο πανεπιστήμιο είσαι ρε»… «Έχει βγάλει όπλο!», «Άστο κάτω και φύγε». Σε κάποιο σημείο απαντά ο ειδικός φρουρός: «Αστυνομία, αφήστε με να φύγω, θα το χρησιμοποιήσω!».

Η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) καταδίκασε το περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε.

«Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η πρυτανεία του ΟΠΑ και προσθέτει: «Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις».

Η πρυτανεία σημειώνει, επίσης, ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

«Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται, ότι έχει διαταχθεί από τη ΓΑΔΑ διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.

Δείτε το video…

Σχολιάστε