Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ προς ιερέα που διαμαρτυρήθηκε για τη Μακεδονία: «Είσαι τραμπούκος»!

Με ύβρεις απάντησε ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σέλτσας, στον ιερέα ο οποίος μίλησε για ανάγκη μετάνοιας στην προδοσία με τη συμφωνία με τα Σκόπια στις Πρέσπες αποκαλώντας τον «τραμπούκο» μιλώντας επίσης για «ομάδα ιερέων» που έχουν τέτοιες απόψεις, ως το δικαίωμα της γνώμης και της ελευθερίας της έκφρασης να έχει καταργηθεί σε αυτή τη χώρα.  

Ο φιλοσκοπιανός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμη για «θρησκευτικό μεσαίωνα» κάνοντας στη συνέχεια τις γνωστές δηλώσεις περί «αγάπης» που πρέπει να δείχνει η Εκκλησία.

Είπε πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής.

«Η Φλώρινα βρίσκεται σε έναν θρησκευτικό μεσαίωνα. Η εκκλησία που υποτίθεται ότι πρεσβεύει την αγάπη έχει δώσει δείγματα μίσους. Λυπάμαι που ο Δεσπότης Φλώρινας Θεόκλητος δεν μπορεί να ελέγξει τους ιερείς του. Ενώ του έχω απευθύνει επιστολή, δεν έχει πάρει θέση. Πρέπει ο Δεσπότης να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι τραμπούκος, είναι απόστρατος αξιωματικός που χειροτονήθηκε ιερέας. Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Υπάρχει μερίδα ιερέων που εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τι είχε πει ο ιερέας

Για το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας είχε κάνει λόγο ο ιερέας στο περιστατικό που σημειώθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο Επιμελητήριο Φλώρινας.

Ο ιερέας απευθύνθηκε από μικροφώνου στον βουλευτή και είπε:

«Η εκκλησία δεν έχει πρόβλημα με τον αμαρτωλό άνθρωπο ίσα ίσα χαίρεται στη μετάνοια του. Έχει πρόβλημα όμως μεγάλο με την αμαρτία. Και επειδή το αμάρτημα που τελέσατε ήταν δημόσιο οφείλω δημόσια να σας ελέγξω. Το αμάρτημα της προδοσίας της πατρίδας μας είναι μεγάλο. Σας προτρέπω σε δημόσια μετάνοια και να κάνουμε προσπάθεια όλοι να σώσουμε τη Μακεδονία για να σ

ώσει την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγγνώμη για αυτό που κάνω αλλά η αλήθεια είναι αυτή και πρέπει να λέγεται».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο βουλευτής ο οποίος είπε στον ιερέα: «Να μου πείτε για τα αυγά που κρεμάσατε στην είσοδο του γραφείου μου» για να πάρει την απάντηση από τον παπά: «Οι διαμαρτυρίες είναι ίδιον της Δημοκρατίας!»

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα