Βούτσης σε Ντιμιτρόφ: «Ελπίζουμε όσοι διαμαρτυρήθηκαν για τις Πρέσπες να καταλάβουν ότι έγινε για το καλό όλων»

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υποδέχτηκε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ και μίλησαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αυτός ο χώρος είναι ο χώρος που το προηγούμενο διάστημα συζητήθηκαν έντονα όλα τα στοιχεία για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ και είναι ο χώρος που διαμορφώθηκε ευρύτερη πλειοψηφία ανοχής για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτή η Συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης εντάσσοντας στην «ευρύτερη πλειοψηφία» δυνάμεις της αντιπολίτευσης που καταψήφισαν την συμφωνία.

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι υπήρξαν συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για την συμφωνία από πολίτες προσθέτοντας πως «ελπίζουμε να συνειδητοποιήσουν ότι είναι για το καλό της περιοχής και των λαών η επίλυση τέτοιων ζητημάτων». Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί «διεθνές υπόδειγμα» για την επίλυση προβλημάτων που καλλιεργούν «διχασμό και μίσος και οδηγούν σε φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε στην Νέα Ζηλανδία».

Από την πλευρά του ο κ. Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ με την Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησαν μια «μικρή Ευρώπη» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα ησυχάσω αν δεν πεισθούν όλοι οι πολίτες, σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία ότι κάναμε το σωστό».

Ο κ. Ντιμιτρόφ μάλιστα μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών αστειεύτηκε λέγοντας «η Συμφωνία της Πρέσπας, εμείς έτσι την λέμε, εσείς λέτε Πρέσπες και ελπίζω να μην διαφωνήσουμε και γι αυτό το όνομα».

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα