«Βράζει» η Κωνσταντινούπολη με την επανάληψη των εκλογών: Κάτοικοι χτυπούν κατσαρόλες στους δρόμους! (Βίντεο)

Χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια αντέδρασαν οι κάτοικοι της συνοικίας Μπεσικτάς, προπύργιο του κεμαλικού κόμματος, στο άκουσμα της είδησης για επαναληπτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη, οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια τους φώναζαν επίσης «κλέφτες». Επίσης, κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και φώναζαν υπό τους… ήχους της κατσαρόλας «Δικαίωμα, δίκαιο, δικαιοσύνη».

Ακόμη και μέχρι τα μεσάνυχτα συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης σε πολλές συνοικίες. Στην Χαλκηδόνα, το Γκιόζτεπε, το Σισλί, το Μπεσικτάς και το Μάλτεπε. Το αιτιολογικό της απόφασης για επαναληπτικές εκλογές βασίστηκε στο ότι κατά την καταμέτρηση βρίσκονταν άτομα που δεν ήταν διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι εκλογές θα επαναληφθούν μόνο για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όχι για τους δημάρχους των συνοικιών.

Από την πλευρά του ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο μήνυμά του τόνισε ότι «όλα θα γίνουν όμορφα. Μην χάνετε την ελπίδα σας. Μπορεί να στενοχωρηθήκατε, αλλά μην παραιτείστε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε». «Οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων στη χώρα αυτή μπορεί να είναι μέσα στην προδοσία, αλλά εμείς ποτέ δεν θα παραιτηθούμε» πρόσθεσε ενώ συμπλήρωσε πως «κάνω έκκληση σε όλους, είτε καλλιτέχνες, είτε επιχειρηματίες να μιλήσουν». Χθες το βράδυ ο νικητής των εκλογών της 31ης Μαρτίου έδωσε μία σειρά από ομιλίες σε διάφορες περιοχές, ξεσηκώνοντας τον κόσμο υπέρ του.

Στο μεταξύ ο Μπιναλί Γιλντιρίμ περιορίστηκε να πει ότι «η ανώτατη αρχή των εκλογών αποφάσισε». Την Τρίτη το πρωί ο Ιμάμογλου θα πάει στην Άγκυρα, όπου θα συνεδριάζει εκτάκτως η κεντρική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος για να λάβει αποφάσεις για το πώς θα αντιδράσει.