Βόλος: Μόλις κοίταξε τον τραπεζικό της λογαριασμό… κατάλαβε το μεγάλο λάθος της!

 

Γυναίκα πήγε σε ΑΤΜ και λίγο αργότερα είδε το υπόλοιπο του τραπεζικού της λογαριασμού. Εικόνες και διάλογοι άρχισαν να περνούν από το μυαλό της…

 

Εμπιστεύτηκε τον λογαριασμό στην ανιψιά της για να μπορεί να κάνει αναλήψεις χρημάτων και να τη φροντίζει, αλλά η ανιψιά «σήκωσε» όλα τα χρήματα από την τράπεζα και τα παρακράτησε χωρίς την άδεια της θείας της.

Ένοχη χωρίς ελαφρυντικά κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η 39χρονη, για υπόθεση υπεξαίρεσης που συνέβη το 2014 σε ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και ανέβηκε στο ακροατήριο. Η 39χρονη καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών με τριετή αναστολή και έφεση με αναστέλλουσα δύναμη για υπεξαίρεση.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα εξουσιοδότησε την ανιψιά της να κάνει αναλήψεις από τον λογαριασμό της, καθώς ήταν άρρωστη και χρειαζόταν έναν άνθρωπο να τη φροντίζει επειδή νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Εντούτοις, η 39χρονη ανιψιά της πήρε όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό, τα οποία ανέρχονταν στο ποσό των 11.000 ευρώ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή της θείας της. Διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, η καταδικασθείσα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι προέβη στην ανάληψη του εν λόγω ποσού επειδή είχε την εξουσιοδότηση από τη θεία της. Επέμεινε ότι «σήκωσε» τα χρήματα με τη συγκατάθεση της θείας της, και τόνισε ότι έχει ήδη επιστρέψει ένα μεγάλο μέρος του ποσού. Μετά τη δίκη ασκήθηκε έφεση

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα