Γιατί «μπήκε» στην φυλακή η Πάμελα Άντερσον; (Φωτό)

Σε «ψυχολογικά βασανιστήρια» υποβάλλουν τον Τζούλιαν Ασάνζ οι δεσμοφύλακές του, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η Πάμελα Άντερσον.

Η σταρ του «Baywatch» επισκέφτηκε τον ιδρυτή των WikiLeaks στην φυλακή του Λονδίνου όπου κρατείται και στην συνέχεια μίλησε δημοσίως για την εμπειρία της.

«Είναι φανταστικός τύπος… Τον είδα και με αγκάλιασε σηκώνοντάς με στον αέρα», είπε στην κάμερα του «Good Morning Britain» (Καλημέρα Βρετανία), περιγράφοντας την στιγμή που συνάντησε τον 48χρονο Ασάνζ στην Belmarsh Prison. «Δεν είναι ένα μέρος στο οποίο θέλεις να αφήσεις έναν αγαπητό σου φίλο… Νοιάζομαι πολύ για τον Τζούλιαν και νομίζω ότι έχει υποβληθεί σε ψυχολογικά βασανιστήρια», υποστήριξε η 52χρονη, η οποία έχει αναπτύξει στενή φιλία με τον Ασάνζ από την εποχή που τον επισκεπτόταν στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου ο 48χρονος είχε καταφύγει για περίπου επτά χρόνια.

«Θέλω να καταλάβει ο κόσμος ότι είναι καλός άνθρωπος που αφιέρωσε τον εαυτό του στο να λέει στο κοινό την αλήθεια» πρόσθεσε η Άντερσον, σχολιάζοντας ότι «αποκάλυψε (ο Ασάνζ) εγκλήματα πολέμου, αλλά οι άνθρωποι τους οποίους εξέθεσε δεν τιμωρήθηκαν». «Εκείνος όμως είναι ακόμη στη φυλακή, διότι προφανώς υπάρχουν και άλλες ιστορίες που πρέπει να παραμείνουν μυστικές» ισχυρίστηκε.

Η Άντερσον πιστεύει ότι ο Ασάνζ θα παραμείνει στη βρετανική φυλακή μέχρι να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Η δίκη για την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη πριν από πέντε μήνες στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Εκουαδόρ να διακόψει την παροχή ασύλου, ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου 2020. Κατηγορείται ότι βοήθησε την Τσέλσι Μάνινγκ να χακάρει υπολογιστή του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και να κλέψει απόρρητα έγγραφα. (Espresso)

Σχολιάστε