Για νέα προσφυγική κρίση προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Ο Ζέεχοφερ τονίζει ότι αν δεν βοηθηθούν οι χώρες στα εξωτερικά σύνορα η ΕΕ θα ζήσει μέρες 2015

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Xορστ Ζέεχοφερ, φοβάται εκ νέου αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

«Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015, εάν δεν βοηθήσουμε τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν αυτές τις ροές», δήλωσε ο Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Παρασκευή. «Η προσφυγική / μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Γύρω μας βλέπουμε πολλές συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν την φυγή πολλών ανθρώπων», επεσήμανε ο Γερμανός πολιτικός.

Ο Ζέεχοφερ επέκρινε το γεγονός, ότι «γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια». «Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εντατικές συζητήσεις και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελπίζω ότι η πρότασή της για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου θα μας πάει μπροστά» πρόσθεσε ο Ζέεχοφερ.

Οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν εδώ και χρόνια να μεταρρυθμίσουν το κοινό Σύστημα Ασύλου. Επίμαχο είναι το θέμα της κατανομής, όσων ζητούν προστασία. Ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός συμμετέχει εδώ και ένα χρόνο ενεργά στη σχετική συζήτηση και τελευταία με δικές του προτάσεις για τη μεταρρύθμιση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες –η οποία πρέπει να προτείνει τους ευρωπαϊκούς κανόνες– επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό και η ίδια ένα προσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.

Σχετικά Tags

Χορστ Ζέεχοφερ Προσφυγικό Ευρωπαϊκή Ένωση