Γιάννης Δραγασάκης: Συμφωνία με αμοιβαίους συμβιβασμούς... «Δούρειος Ίππος» το ΔΝΤ!

Η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι της αναλογεί», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Είναι ώρα το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι, η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να πάρουν τις αποφάσεις τους. Η συμφωνία μπορεί και πρέπει να κλείσει. Ικανοποιώντας όμως το συμφωνημένο απ’ όλους στόχο για το τέλος του προγράμματος το 2018».

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η συμφωνία θα κλείσει μέσα από συμβιβασμούς. «Αμοιβαίους όμως, όχι μόνο της μίας πλευράς». Απέδωσε τις καθυστερήσεις «αποκλειστικά και μόνο σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις μεταξύ των δανειστών», επιμένοντας ότι το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη.

«Ίσως κάποιοι χρησιμοποιούν το ΔΝΤ ως “δούρειο ίππο” για ανατροπή μέρους των κοινωνικών κεκτημένων στην Ευρώπη».

Σημείωσε ότι τη συμφωνία «θα την ψηφίσουν οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας», συμπληρώνοντας ότι «σε αυτήν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στηρίζεται αυτή η κυβέρνηση».

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η απόφαση για συνέχιση και εντατικοποίηση των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες μπορεί να συμβάλει στη διενέργεια των βημάτων που απομένουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό στόχο «το τέλος του προγράμματος και της επιτροπείας το 2018», ενώ κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «κάνει μόνο αντικυβερνητική προπαγάνδα».

«Είναι δυνατόν από κάποιους δανειστές να μας ζητείται στα εργασιακά υποχώρηση από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο; Είναι δυνατόν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που υπονόμευσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και μείωσαν τον κατώτατο μισθό να μας “κουνούν το δάχτυλο”», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Χαρακτήρισε ελπιδοφόρο ότι «ένα μέρος των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρώπη αποστασιοποιείται από το πρόσφατο συντηρητικό παρελθόν του».

Είπε επίσης ότι «το 2017 δεν έχει σχέση με το 2015», καθώς, όπως τόνισε, «το 2015 σ’ έναν “πόλεμο” εντός κι εκτός χώρας επιδιώχθηκε η πτώση της κυβέρνησης».

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα