Γ. Πλακιωτάκης: Εντυπωσιακά τα οφέλη για τον Πειραιά από το master plan του ΟΛΠ

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την κατάθεση του νέου βελτιωμένου master plan της ΟΛΠ εξέφρασε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκης.

«Η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, αφού εξετασθεί από την αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), συνεπάγεται εντυπωσιακά οφέλη για το λιμάνι του Πειραιά, αφού θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, έργα που αλλάζουν άρδην την δυναμική του», δήλωσε ο κύριος Πλακιωτάκης για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι, όπως είχε επισημάνει μετά τη σύσκεψη στα μέσα Ιουλίου, «η επένδυση αυτή αποτελεί ένα τεράστιο στοίχημα για την χώρα».

«Στέλνει ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τους ξένους επενδυτές, τόσο στην Κίνα, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι η κυβέρνηση μας είναι αποφασισμένη, στο πλαίσιο της νομιμότητας πάντα, να προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό σε όλες εκείνες τις δομικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να βρουν πρόσφορο έδαφος όλα εκείνα τα επενδυτικά προγράμματα που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της εθνικής μας οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ωφελώντας όχι μόνο τους επενδυτές, αλλά και τον Ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός.

Το νέο master plan είναι προϊόν πολλών συζητήσεων και διεργασιών και έχει πλέον όπως σημειώνουν αρμόδιοι παράγοντες τη σύμφωνη γνώμη όλων.