Δέκα χρόνια φυλακή σε 46χρονη για τη δολοφονία του συζύγου της!

Η γυναίκα είχε υποστεί άγρια κακοποίηση από τον σύζυγό της με αποτέλεσμα να αμυνθεί με μαχαίρι στη διάρκεια ενός ακόμα καυγά…

Στα «μαλακά» έπεσε η 46χρονη συζυγοκτόνος από τα Ιωάννινα που έπεισε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Άρτας ότι υπέφερε καθημερινά βασανιστήρια από τον σύζυγό της, ώσπου αναγκάστηκε να αμυνθεί με μαχαίρι κατά την διάρκεια ενός ακόμη καυγά που κατέληξε στην κακοποίησή της!

Η δίκη έγινε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά την δολοφονία στο σπίτι του ζεύγους στην περιοχή Αρχιμανδρειό. Ήταν 16 Ιανουαρίου, όταν ο σύζυγός της που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης άρχισε να την χτυπάει αλύπητα. Η 46χρονη γυναίκα δεν άντεξε και άρπαξε ένα μαχαίρι, το οποίο κάρφωσε στο σώμα του. Όπως κατέθεσαν και τα παιδιά τους, το θύμα φερόταν συχνά βίαια στη γυναίκα του και τα ίδια την παρότρυναν να τον εγκαταλείψει. Όμως, εκείνη έμενε δίπλα στην οικογένειά της, παρά το καθημερινό μαρτύριο.

Το πολυετές δράμα συγκίνησε το δικαστήριο και δύο από τους επτά δικαστές πρότειναν την αθώωση της 46χρονης. Τελικά, δικαστές και ένορκοι εκτίμησαν ότι προκλήθηκε από το θύμα και έφτασε στο έγκλημα, της αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της επέβαλλε την χαμηλότερη ποινή που προβλέπεται για ανθρωποκτονία, δηλαδή φυλάκιση δέκα ετών.