Ιταλός ευρωβουλευτής έβγαλε το παπούτσι και πάτησε τις σημειώσεις του Μοσκοβισί: «Δεν σκύβουμε το κεφάλι»! (Βίντεο)

Ο Αντζελο Τσιόκα, Ιταλός ευρωβουλευτής μετά την συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε ότι η Κομισιόν απορρίπτει τον ιταλικό προϋπολογισμό, ανέβηκε στο βήμα, πήρε τις σημειώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, έβγαλε το παπούτσι του και τις πάτησε! Δίπλα του, ο Γάλλος Επίτροπος των Οικονομικών είχε μείνει έκπληκτος.

«Στο Στρασβούργο πάτησα (με μια σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία!!!) στο βουνό των ψεμάτων που ο Μοσκοβισί έγραψε εναντίον της χώρας μας!!! Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό, δεν σκύβουμε πλέον το κεφάλι», έγραψε στο Twitter ο ευρωβουλευτής της Λέγκα.


Λίγο νωρίτερα, ο Επίτροπος Οικονομικών και ο Βάλντις Ντομπρόβσκις είχαν ανακοινώσει ότι η Ρώμη έχει στην διάθεσή της τρεις εβδομάδες προκειμένου να διορθώσει τον προϋπολογισμό και να τον υποβάλει εκ νέου στις Βρυξέλλες. Είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν αποφασίζει κάτι τέτοιο για μια χώρα.

«Πίστευα ότι επρόκειτο για έναν υπάλληλο του Κοινοβουλίου, που πήρε τις σημειώσεις μου. Όχι, ήταν ένας βουλευτής! Αυτοί που συνθλίβουν κείμενα και αποφάσεις με το χτύπημα ενός παπουτσιού δεν σέβονται ούτε τους κανόνες ούτε τους θεσμούς ούτε την Δημοκρατία. Δεν σέβονται καν το λειτούργημά τους», δήλωσε αργότερα ο Μοσκοβισί.