Διαζύγιο για τον εγγονό της βασίλισσας Ελιβάσετ, Πίτερ Φίλιπς

Χωριστούς δρόμους πρόκειται να ακολουθήσουν ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, Πίτερ Φίλιπς, και η Καναδή σύζυγός του, Ότομ Κέλι, καθώς πρόκειται να πάρουν διαζύγιο, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι.

Ο Φίλιπς, ο οποίος φέρεται να είναι συντετριμμένος από αυτήν την εξέλιξη, και η Ότομ, έχουν ενημερώσει τις οικογένειές τους – και τη βασίλισσα – εδώ και καιρό. 

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2008 και απέκτησε δύο παιδιά, την 9χρονη Σαβάνα και την 7χρονη Ίσλα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, το ζευγάρι θα αναλάβει από κοινού την επιμέλεια των παιδιών.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ χαρακτήρισαν ιδιωτικό το ζήτημα, αποφεύγοντας να κάνουν κάποιο περαιτέρω σχόλιο, αν και σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η βασίλισσα φέρεται να έχει ταραχτεί από την εξέλιξη, καθώς έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης των Χάρι και Μέγκαν, οι οποίοι γνωστοποίησαν τον περασμένο μήνα πως επιθυμούν να λάβουν αποστάσεις από τη βασιλική οικογένεια, ακολουθώντας έναν πιο αυτόνομο ρόλο.

Ο 42χρονος Φίλιπς, ο γιος της κόρης της Ελισάβετ, της πριγκίπισσας Άννας και 15ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, και η 41χρονη Ότομ γνωρίστηκαν το 2003 στο Γκραν Πρι του Μόντρεαλ όταν εκείνος εργαζόταν για την ομάδα της Formula 1 της BMW Williams και εκείνη για τις σουίτες φιλοξενίας της BMW.