Διαμάχη για την ΔΕΗ της ψηφιακής TV!

Το μπερδεμένο κουβάρι της ανάπτυξης ψηφιακού δικτύου με τις χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και της ΕΕΤΤ για τη μοναδική ιδιωτική εταιρεία δικτύου επίγειας τηλεόρασης, την Digea, συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις. Αυτήν τη φορά οι δήμοι που έχουν παραχωρήσει στην Digea τις εγκαταστάσεις πομπών και αναμεταδοτών που διέθεταν για την αναλογική τηλεόραση καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος.

Η υπόθεση αφορά τον Δήμο Αγίου Νικολάου, για τη θέση Σταυρός Νεαπόλεως, όπου έστησε ψηφιακούς πομπούς η Digea μετά από παραχώρηση του οικοπέδου από τον δήμο. Και τώρα ο δήμος καλείται να πληρώσει 34.914 ευρώ στη ΔΕΗ για το ρεύμα των τριών τελευταίων χρόνων. Η Digea αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό καθώς, όπως υποστηρίζει, αφορά και διάστημα κατά το οποίο δεν είχε εκεί αναμεταδότες, ενώ από το σημείο εκείνο ηλεκτροδοτούνται αναμεταδότες και άλλων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, αναγνωρίζει από τον λογαριασμό της ΔΕΗ μόνο 18.000 ευρώ, ενώ έχει ενημερώσει τον δήμο ότι έχει προβεί σε ενέργειες ώστε το ρεύμα να μεταβιβαστεί στην Digea.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα