Ελεύθερος ο Ρώσος Καλίνιν: Προφυλακίστηκε εκ παραδρομής, λέει το Εφετείο!

Αποφυλακίστηκε με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών χθες βράδυ ο Ρώσος οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα ενέργειας,  Εβγένι Καλίνιν, που είχε συλληφθεί στις 28/2/2019 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κατά την είσοδό του στην χώρα για ολιγόωρο επαγγελματικό ταξίδι.

Στην σχετική εντολή αναφερόταν ότι συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής, αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του.

Είχε  προηγηθεί επίσκεψη του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα κ. Τσάικα στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Καλίνιν αναχώρησε για την χώρα του, συνοδευόμενος από διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, που είχε  έρθει στην Ελλάδα για να του συμπαρασταθεί.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του Γιάννη Ραχιώτη, «ο Ρώσος οικονομολόγος εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους Έλληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του και στα ΜΜΕ, διεθνή και τοπικά, που τον προστάτεψαν με τη δημοσίευση  της παράνομης και άδικης σύλληψής του. Προπαντός ευχαρίστησε τις κρατικές Αρχές της χώρας του για την άμεση αντίδρασή τους και τη στήριξη του παρείχαν από την πρώτη στιγμή».