Επικό βίντεο: Η «τιτανομαχία» Γκάλη - Τζόρνταν στο Αλεξάνδρειο το 1983!

Μεγαλώσαμε με τις ιστορίες από τις δυο αναμετρήσεις του North Carolina με την Εθνική Ελλάδας. Έχουμε δει φωτογραφίες από το Αλεξάνδρειο και το κλειστό του Σπόρτιγκ, όμως έπρεπε να φτάσουμε στις 7 Ιουνίου του 2016 για να απολαύσουμε την αναμέτρηση της Θεσσαλονίκης σε video.

Χρήστης του Youtube ανέβασε ολόκληρο τον αγώνα, που υπήρχε μέχρι πρότινος αποκλειστικά στο αρχείο του Πανεπιστημίου με το οποίο μεγαλούργησε ο Michael Jordan.

Η περιγραφή του video αναφέρει:

«Το περίφημο παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική και το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, το Νοέμβρη του 1983, και συγκεκριμένα το ένα από τα δύο. Ο 20χρονος δευτεροετής Μάικλ Τζόρνταν, με το 23 από τότε, πάτησε ελληνικό έδαφος και αντιμετώπισε τον Νίκο Γκάλη, με το 7 στην πλάτη! Το βίντεο δεν είναι από τηλεοπτική μετάδοση. Είναι η λήψη από βιντεοκάμερα της εποχής η οποία προοριζόταν αποκλειστικά για το αρχείο του προπονητή της Βόρειας Καρολίνας Ντιν Σμιθ, και υπάρχει μόνο στα αρχεία του Πανεπιστημίου. Η εικόνα βέβαια είναι πολύ καθαρή και ευκρινής, αλλά δεν υπάρχει ήχος, και φυσικά μετάδοση. Το ματς είναι ολόκληρο, απλά έχουν κοπεί τα κενά διαστήματα όπου δεν παιζόταν παιχνίδι! Όπως και να ‘χει… πιστεύω ότι είναι συλλεκτικό και ιστορικό παιχνίδι, κι ακόμη και μια τέτοια λήψη είναι καλύτερη από το τίποτα!

Στα αγωνιστικά τώρα, με την Εθνική δεν αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα. Στο ματς της επόμενης ημέρας στο κλειστό του Σπόρτιγκ όμως, ο Νίκος Γκάλης δεν ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη και ο Παναγιώτης Γιαννάκης αγωνίστηκε. Ο Γκάλης σκόραρε 24 πόντους ενώ ο Τζόρνταν 34, ο οποίος αργότερα δήλωσε, «Είναι ένας πλήρης παίκτης. Δεν περίμενα να δω έναν τέτοιο σκόρερ από την Ευρώπη, ειδικά από τη χώρα σας». Η North Carolina επικράτησε της Εθνικής μας με 100-83. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε παρά… Michael and Nick on fire!».

Απολαύστε την μονομαχία των δυο ΘΡΥΛΩΝ του αθλήματος: