Επιχειρήσεις: Ανάγκη παροχής κινήτρων για την υιοθέτηση ψηφιακών υπηρεσιών

 
Αποτέλεσμα εικόνας για Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος ΣτεφανόπουλοςΤην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για να χρησιμοποιήσουν μαζικά τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα ψηφιακή πραγματικότητα, επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με τους δημοσιογράφους Ελένη Χρονά και Γιάννη Σκάλκο. Ο κ. Στεφανόπουλος ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν προέχει τόσο η κινητροδότηση για την ανάπτυξη υποδομών, καθώς οι πάροχοι κινητών επικοινωνιών επενδύουν, αλλά τα κίνητρα θα πρέπει να εστιάζουν στην ενθάρρυνση υιοθέτησης των νέων υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις, γεγονός που θα διευκολύνει την εξωστρέφεια, την εξοικονόμηση  πόρων, την ανταγωνιστικότητα και παράλληλα θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας.
 
Σύγχρονη πόλη-σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες
Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο Ελ. Χρονά για την επάρκεια των υφιστάμενων δικτύων τέταρτης γενιάς (4G) και τα κενά που εμφανίζουν, ο Γεν. Διευθυντής της ΕΕΚΤ τόνισε πως «Χρειαζόμαστε δίκτυα, αυτή είναι η βάση στην οποία θα δώσουμε νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Τα δίκτυα αυτά πρέπει να έχουν επαρκή κάλυψη και χωρητικότητα και να αναπτύσσονται συνεχώς.» Ο κ. Στεφανόπουλος εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να προσφέρονται συνεχώς νέες υπηρεσίες στην αιχμή της ψηφιακής τεχνολογίας, όταν τα δίκτυα εμφανίζουν με τρύπες και ελλείψεις. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, ότι είναι απαραίτητη η καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες που δίνουν τις άδειες, καθώς και με τις τοπικές κοινότητες για να αναπτυχθούν αυτές οι υποδομές, οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης πόλης. «Η σύγχρονη πόλη πρέπει να έχει και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
 
Σε ό,τι αφορά στο μητρώο Τηλεγνούς, ο Γεν. Διευθυντής της ΕΕΚΤ ανέφερε ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) ενέκρινε τη λειτουργία του μητρώου και οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου από τους παρόχους τους. Το μητρώο Τηλεγνούς, διευκρίνισε ο κ. Γ. Στεφανόπουλος «είναι ένας νέος θεσμός που θα βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τις κακές πρακτικές, δηλαδή με κακοπληρωτές που αφήνουν χρέος σε μια εταιρεία και πηγαίνουν στην επόμενη.» Η  θεσμική διαδικασία, όπως εξήγησε, είναι πολύ αυστηρή, επιτηρείται από την ΑΠΔΠΧ  και περιορίζεται μόνο σε όσους έχουν οφειλή άνω των 200 ευρώ μη ρυθμισμένη για 90 ημέρες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα καταστεί δυνατή η επιβράβευση των καλοπληρωτών, αλλά και όσων παρά τις δυσκολίες προχωρούν σε ρυθμίσεις, πρόσθεσε ο κ. Στεφανόπουλος.
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα