Ερντογάν: Κερδισμένες, από την διχόνοια ανάμεσα στους μουσουλμάνους, είναι οργανώσεις και χώρες όπως το Ισραήλ, που χρησιμοποιούν κρατική τρομοκρατία!

Προειδοποίηση πως ο ισλαμικός κόσμος είναι στόχος συνωμοσιών που αποσκοπούν στη διαίρεσή του απηύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας παράλληλα τις επιθέσεις του κατά του Ισραήλ.

Το μήνυμα του κ. Ερντογάν έρχεται στον απόηχο της απόφασης των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, με τις χώρες της Μέσης Ανατολής να επιδίδονται σε έναν άτυπο μεταξύ τους αγώνα για το ποιος θα γίνει ο κύριος εκφραστής του μουσουλμανικού αντιλόγου.

«Όπως πριν από έναν αιώνα, ο ισλαμικός κόσμος αντιμετωπίζει προσπάθειες να τον αναμορφώσουν μέσω αίματος, δακρύων και διαμαχών ανάμεσα σε αδελφούς», δήλωσε ο κ. Ερντογάν σε τελετή απονομής βραβείων, όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ισχυρίστηκε πως κερδισμένοι από τη διχόνοια ανάμεσα στους μουσουλμάνους είναι τρομοκρατικές οργανώσεις και χώρες «όπως το Ισραήλ, που χρησιμοποιούν κρατική τρομοκρατία».

Κάλεσε τους ακροατές του να προετοιμαστούν για «επιθέσεις που αποσκοπούν στο να πλήξουν τους μουσουλμάνους «εκ των έσω».

Μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ ο Οργανισμός Μουσουλμανικής Συνεργασίας ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου στην Κωνσταντινούπολη, πως αναγνωρίζει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα ως «κράτους της Παλαιστίνης». (skai.gr)