ΕΣΗΕΑ: Οι μέτοχοι του Mega κρύβονται πίσω από τα δάνεια, αλλά ο σταθμός παίζει και η διαφήμιση γεμίζει τα ταμεία!

“Η συνταγή της ψυχαγωγίας που βολεύει κάποιους στο MEGA φαίνεται να κάνει τον κύκλο της, αφού και οι ταινιοθήκες κάποτε εξαντλούνται”, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της και κατηγορεί τους μετόχους του μεγάλου καναλιού ότι ένα χρόνο τώρα “κρύβονται πίσω από τα δάνεια αλλά φροντίζουν να παίζει ο σταθμός και η διαφήμιση να γεμίζει τα ταμεία. Το αντίτιμο αυτής της πρακτικής είναι να κρατούν στο ψυγείο την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους στη γωνία. Μαζί με τους ιδιοκτήτες, όμως, που εξασφαλίζουν δωρεάν χρόνο, κερδισμένοι βγαίνουν και όσοι δεν θέλουν να παίζουν οι ειδήσεις επιδιώκοντας πολιτική… αποτοξίνωση αλλά και αυτοί που μαζεύουν τα λεφτά από τα τιμολόγια των διαφημίσεων”.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, “η μεγάλη ευθύνη, όμως βαρύνει τους αρχιτέκτονες του σχεδίου διάσπασης στο μέτωπο των εργαζομένων. Απόδειξη είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι μένουν εννέα μήνες απλήρωτοι και σε ορισμένους η ροή του προγράμματος τους έφερε δύο μηνιάτικα μαζεμένα”.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει ότι αποτελεί μονόδρομο η άμεση επιστροφή στην ενότητα, καθώς και η κοινή διεκδίκηση από όλους τους εργαζόμενους της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών τους, της διασφάλισης σταθερής και μόνιμης δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη μέρα για το MEGA χωρίς δημοσιογράφους και δελτία ειδήσεων. “Η κοινή γνώμη επιμένει να απαιτεί ενημέρωση”.