Εφιάλτης στην Εύβοια: Σοβαρή αναζωπύρωση στην Πλατάνα – Απειλείται και η Άτταλη

Δύσκολες μάχες με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς και μεγάλες αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στα χωριά Μακρυμάλλη και Πλατάνα. Πλέον απειλείται και τέταρτο χωριό, η Άτταλη. Νέα επιχείρηση εκκένωσης.

Συγκεκριμένα οι αναζωπυρώσεις πίσω από το χωριό Πλατάνα είναι έντονη από τις 15:00 και μετά και πλέον η φωτιά απειλεί δασική έκταση και το χωριό Άτταλη. Οι πληροφορίες του One Channel αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών.

Παράλληλα, αναζωπυρώσεις σημειώνονται και στη Μακρυμάλλη, όπου επίσης η Πυροσβεστική δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να κατασβέσει τις φωτιές. Ωστόσο, φλόγες ξεπηδούν ξαφνικά ακόμη κι ανάμεσα στα σπίτια. Εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς, στην προσπάθεια να συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις για να σωθούν οι περιουσίες.

Από τις εικόνες που μεταδίδει το One Channel φαίνεται το έργο των εναέριων μέσων, τα οποία επιχειρούν συνεχώς ρήψεις, οι οποίες επικεντρώνονται στο χωριό Σταυρός και στα παλαιά λατομεία της Λάρκο, καθώς μέλημα όλων είναι να καταφέρουν να ανασχέσουν τα πύρινα μέτωπα πριν ενισχυθούν οι άνεμοι στην περιοχή.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα