Εύη Κουτσαυτάκη: Συνεχής η επένδυση του ΣΚΑΪ

Ομίλια  Εύης Κουτσαυτάκη, Διευθύνουσας Συμβούλου Ομίλου ΣΚΑΪ στην παρουσίαση του προγράμματος του σταθμού

 

«Καλησπέρα σας και καλώs ήρθατε στην παρουσίαση προγράμματος του ΣΚΑΪ για την τηλεοπτική περίοδο 2019-2020.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο ΣΚΑΪ διατήρησε την πρώτη θέση στην τηλεθέαση, έναντι ενός πολύ ισχυρού ανταγωνισμού. Ειδικότερα στην ενημέρωση δικαιώθηκε για τις επιλογές του και επιβραβεύτηκε με την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού παραμένοντας σταθερός στις αρχές του, αγνοώντας επιθέσεις και επικρίσεις σε όλα τα επίπεδα.

Φέτος, φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι στον τηλεοπτικό στίβο, έχοντας αφουγκραστεί τις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού, επιδεικνύοντας ισχυρά αντανακλαστικά, ευελιξία, προσαρμοστικότητα και αποφασιστικότητα.

Το νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα και σημαντικές συνεργασίες. Προσφέρουμε στον τηλεθεατή εκπομπές και πρόσωπα που έχει αγαπήσει, ενώ ταυτόχρονα προτείνουμε ολοκαίνουργιες  τηλεοπτικές επιλογές ή και νέες εκδοχές παλαιών αγαπημένων προγραμμάτων. Θετική διάθεση, αισιοδοξία, χαρά, γέλιο, τραγούδι, διαδραστικότητα, αλλά και αγωνία, περιπέτεια, φιλίες, κοινωνικός προβληματισμός είναι τα χαρακτηριστικά των εκπομπών που θα προτείνουμε για την φετινή χρονιά. Ένα ολοκαίνουργιο πολυεπίπεδο πρόγραμμα, υψηλών προδιαγραφών το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα αγγίξει και θα ικανοποιήσει  το τηλεοπτικό κοινό.

Η ενημέρωση και φέτος αποτελεί φυσικά σημαντικό πυλώνα του προγράμματος του ΣΚΑΪ, στον οποίο συνεχίζουμε να επενδύουμε, καθώς τόσο καθημερινά όσο και στις περιπτώσεις έκτακτων ή σημαντικών πολιτικών γεγονότων ο  ΣΚΑΪ κυριαρχεί στην συνείδηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού κοινού ως η πρώτη επιλογή για την ενημέρωσή του. Ο ΣΚΑΪ διαθέτει την πιο ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα, η οποία υπηρετεί την ενημέρωση και την έρευνα με κατάρτιση, αξιοπιστία, σοβαρότητα, ψυχραιμία αλλά και σαφή πολιτική τοποθέτηση, με αφοσίωση και σε πολλές περιπτώσεις με αυταπάρνηση

Αλλά, ΚΑΙ η εικόνα του ΣΚΑΪ αναβαθμίζεται πλήρως, καθώς φέτος ολοκληρώνεται η επένδυση στον πιο σύγχρονο τηλεοπτικό εξοπλισμό που θα του επιτρέψει την παραγωγή όλων των εκπομπών του, εξωτερικών και εσωτερικών παραγωγών σε High Definition. Σε συνδυασμό δε με την μοναδική στην ελεύθερη ελληνική τηλεόραση επένδυση σε τρισδιάστατα γραφικά, (μία αίσθηση πήρατε από τις εκλογικές βραδιές),  ο ΣΚΑΪ θα πρωτοπορήσει για άλλη μία φορά και στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας.

Ωστόσο, θα ήθελα να αναφέρω ότι η συνεχής επένδυση του ΣΚΑΪ πραγματοποιείται πάντα ακολουθώντας συγκεκριμένες στρατηγικές, με συνέπεια και ευθύνη, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτοτέλεια του και την οικονομική του επάρκεια. Άλλωστε τα οικονομικά αποτελέσματά μας καταδεικνύουν ότι είμαστε το μόνο ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο με θετικό πρόσημο και υγιές οικονομικό προφίλ, έναντι του ανταγωνισμού, γεγονός που μας καθιστά μία δυνατή επιχείρηση με σαφή προοπτική περεταίρω ανάπτυξης.

Μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης και στασιμότητας στην αγορά μας, στον ΣΚΑΪ έχουμε την αισιοδοξία ότι αρχίζουμε να διακρίνουμε την αρχή μίας περιόδου όπου η συνολική ανάπτυξη  μπορεί και να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά την δαπάνη στο βασικό διαφημιστικό μέσο, την τηλεόραση.

Από την νέα κυβέρνηση, αναμένουμε να ολοκληρώσει την χορήγηση νόμιμων θεματικών και περιφερειακών αδειών, ώστε να γνωρίζουμε όλοι την τελική εικόνα του τηλεοπτικού χάρτη και παράλληλα προσδοκούμε ότι θα διορθώσει άμεσα τις στρεβλώσεις που έχουν επιφέρει καταχρηστικές νομοθετικές ρυθμίσεις του παρελθόντος στην λειτουργία του κλάδου μας, ώστε κάποια στιγμή, για αλλαγή, να λειτουργήσουμε και εμείς σε ένα ενιαίο με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις εμπορικό πλαίσιο ελεύθερης αγοράς, η οποία δεν θα διέπεται από ολοκληρωτικές και εκβιαστικές λογικές.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου στον ΣΚΑΪ για την πολλή και εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν καθώς και τον κ. Αλαφούζο για την στήριξή του και στο νέο αυτό εγχείρημα.

Σας ευχαριστώ και καλή σας συνέχεια»