Η απάντηση του Παππά στον Φίλη: «Δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ»!

Σε ήπιους τόνους επέλεξε ο Νίκος Παππάς να απαντήσει στις «βόμβες» του Νίκου Φίλη για την ΕΡΤ.

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απαντώντας στα όσα κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Παιδείας, σε συνέντευξη στο newpost.gr.

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το “μαύρο”. Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

«Το μείζον είναι η επίθεση που εξαπολύει η ΝΔ», είπε από την πλευρά του ο κ. Παππάς, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τα όσα δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΕΡΤ έχει κάνει βήματα στην επόμενη τεχνολογία, στον ελληνικό αθλητισμό και έχει αναβαθμιστεί το πρόγραμμα με σημαντικές σειρές», συμπλήρωσε.

«Η ΕΡΤ ήταν δέσμια ιδιοτελών συμφερόντων, πλήρωνε ποσά στην αμαρτωλή ΑΕΠΙ, κόπηκαν αυτά. Συμφέροντα δεν την άφηναν να αναπτύξει το δικό της δίκτυο», συνέχισε, απαντώντας στις δηλώσεις Φίλη.

«Η ΕΡΤ κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων», υπενθυμίζεται ότι δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Παιδείας, διαπιστώνοντας ότι «πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».

«Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να βάζει τον πήχη ψηλά. Οι επιθέσεις προς την ΕΡΤ έχουν τον τύπο χρονοκαθυστέρησης. Έχει σημαντική αύξηση της τηλεθέασης και γι’ αυτό την χτυπούν. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών», δήλωσε ακόμη ο κ. Παππάς, ενώ υποστήριξε ότι καλώς έχει γίνει το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.