Η εξομάλυνση της κατάστασης στην Κορέα οδηγούν τους επενδυτές στην αξιοποίηση ναρκοθετημένων περιοχών

Αγοράζουν στρέμματα γης με νάρκες (!) χωρις καν να τα δουν

 

Η αγορά του real-estate είναι μια σκληρή αλλά επικερδής επενδυτική δραστηριότητα. Πολλές φορές οι επενδυτές αναζητούν κρυμμένα «διαμαντάκια», των οποίων η αξία θα μπορούσε να εκτοξευθεί σε μερικά χρόνια.
 

Ένα τέτοιο διαμάντι αποτελεί το Παζού, το οποίο ναι μεν δεν είναι κρυμμένο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν αποτελούσε επιλογή λόγω του ότι βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη περιοχή, στα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νοτίου Κορέας!
 

Ωστόσο η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ και το φαινομενικά θετικό κλίμα μεταξύ των δύο αντρών, αλλάζει τα δεδομένα, και τα αλλάζει πολύ, τόσο για τους κατοίκους του Παζού, όσο και για τους επίδοξους επενδυτές, που βλέπουν πλέον το όμορφο Παζού με άλλο «μάτι».


 

 

Από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, οι συναλλαγές real estate στο Παζού υπερδιπλασιάστηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της Νοτίου Κορέας που ανέφερε το Reuters.
 

 

Παράλληλα οι τιμές των ακινήτων φέρονται να εκτοξεύονται στα ύψη, καθώς η κερδοσκοπία της ειρήνης στοχεύσει σε ένα μεγάλο στοίχημα, τον τερματισμό της πυρηνικής απειλής!
 

 

Το Παζού βρίσκεται στον 38ο παράλληλο και ακριβώς στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και η έδρα της στρατηγικής στρατιωτικής βάσης της Νότιας Κορέας. Θεωρείται πύλη προς το χωριό Panmunjom των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια προς τη Βόρεια Κορέα.

 

Πλέον θα μπορούσε να μετατραπεί (ήδη μετατρέπεται) σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Από το Παζού, οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στο παρατηρητήριο Ντόρα και να δουν τη Βόρεια Κορέα από τα κιάλια.
 

Εάν η ειρήνη εδραιωθεί στην κορεατική χερσόνησο, το Παζού μπορεί να καταλήξει να είναι ένας μεγάλος τουριστικός κόμβος. Τουλάχιστον σε αυτό στοιχηματίζουν οι επενδυτές…
 

Αγοράζουν στρέμματα γης με νάρκες (!) χωρις καν να τα δουν
 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ενώ η γεωργική γη Παζού κόστιζε περίπου 2 δολάρια/τετραγωνικό μέτρο το Φεβρουάριο του 2018, το Μάιο ήταν ήδη πάνω από τα 5 δολάρια/τετραγωνικό μέτρο και σε ορισμένες περιοχές 13 δολάρια.
 

Τώρα, με πολλούς να πιστεύουν ότι η ειρήνη είναι προ των πυλών, το Παζού έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη ότι και η τιμή εδαφών «γεμάτα με νάρκες» έχει αυξηθεί κατά 100%!

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα