Η Μέρκελ προεξοφλεί… την αποτυχία της Συνόδου Κορυφής για τα 750 δισ.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ της Παρασκευής, που θα αφορά στην οικονομική βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κοροναϊού και στον προϋπολογισμό της Ε.Ε, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), με τη γερμανίδα καγκελάριο να εφιστά την προσοχή για ενδεχόμενο μοιραίο μήνυμα αδυναμίας δράσης της Ευρώπης.

Δεν διαφαίνεται συμβιβασμός

Λίγο πριν τη σημαντική σύνοδο κορυφής της ΕΕ σχετικά με το χρηματοδοτικό πακέτο ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση του κοροναϊού, δεν διαφαίνεται συμβιβασμός.

Δείτε επίσης: Από θαύμα έζησε ο ηθοποιός που έπεσε από τον τρίτο όροφο

Σύμφωνα με πληροφορίες του dpa, η Μέρκελ δήλωσε σε συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), ότι «δεν αναμένει την Παρασκευή συμφωνία στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το πακέτο ανάκαμψης.

»Ελπίζει, όμως ότι θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος τον Ιούλιο. Ωστόσο, δεν είναι επίσης σαφές, εάν θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν τότε οι διαπραγματεύσεις για τα θέματα αυτά».

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με το dpa, ότι η Mέρκελ πρόσθεσε πως η συμφωνία «θα ήταν επιθυμητή. Εάν η Ευρώπη βρεθεί χωρίς προϋπολογισμό για το 2021 και χωρίς πακέτο οικονομικής ανάπτυξης, αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα της αδυναμίας δράσης. Και αυτό όλοι θέλουμε να το αποφύγουμε».

«Πιο περίπλοκη η κατάσταση»

Η καγκελάριος φέρεται επίσης να είπε ότι «η τέχνη θα είναι να συνθέσει κανείς τις μεσοπρόθεσμες δημοσιονομικές προοπτικές μαζί με το Ταμείο ανάκαμψης.

Η κατάσταση των διαπραγματεύσεων έχει γίνει πιο περίπλοκη, αλλά ίσως και γι’ αυτό ευκολότερη», και πρόσθεσε πως «όσοι δεν είναι πλήρως ικανοποιημένοι με τον προϋπολογισμό μπορεί να εκτιμήσουν περισσότερο το Ταμείο ανάκαμψης – και το αντίστροφο».

Η Μέρκελ θα κάνει την Πέμπτη δηλώσεις στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο σχετικά με την προσεχή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. και τους στόχους της γερμανικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από 1ης Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Κοροναϊός : Στεροειδές φάρμακο μειώνει δραστικά τους θανάτους

Σχολιάστε