Η ξεχωριστή εμπειρία του Spa σε παγωμένο ποταμό

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά το ξενοδοχείο «Arctic Bath» στη Σουηδία

Μετά από εργασίες 16 μηνών το ξενοδοχείο και Spa «Arctic Bath», πάνω στο παγωμένο ποταμό Lule στη επαρχία Lapland της Σουηδίας, περιμένει όσους επιθυμούν να γοητευθούν από το Βόρειο Σέλας τον χειμώνα και τον Ήλιο του Μεσονυχτίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τις γέφυρες της Bodträskfors, πάνω στο ποτάμι, και εναλλάσσει τα θέλγητρα του μεταξύ χειμώνα και θέρους. Το κεντρικό κυκλικό κτίσμα, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Bertil Harström και Johan Kauppi για να μοιάζει με φωλιά πουλιών, συνοδεύεται από μια σειρά καμπίνες -είτε επιπλέουσες είτε στη στεριά- γύρω του.

Οι επιπλέουσες καμπίνες περιλαμβάνουν διπλά δωμάτια με εμβαδόν 24 τ.μ. και συνδέονται με τη στεριά με επιπλέοντες διαδρόμους. Η 57,5 τ.μ. ξύλινη βεράντα, πέριξ της καμπίνας, προσφέρεται για στοχασμό μέσα στη φύση. Οι 62 τ.μ. καμπίνες στη στεριά -για πέντε άτομα-,σχεδιασμένες από την Ann Kathrin Lundqvist, είναι πάνω σε δοκούς, με μονοπάτια να οδηγούν στην πλούσια χλωρίδα της περιοχής.

Τέλος, η 62 τ.μ. σουίτα για δύο άτομα διαθέτει μια σπειροειδή κλίμακα που οδηγεί σε loft, καθώς και μια 8 τετραγωνικών μέτρων βεράντα για χαλάρωση ή ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι. Το «Arctic Bath» φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του εστιατόριο, υπαίθριο λουτρό για «ψυχρολουσία», spa και σάουνα. Τα γεύματα ετοιμάζουν σεφ, και οι δραστηριότητες εκτείνονται από γιόγκα και διαδρομές με έλκηθρα που σύρουν σκύλοι μέχρι bear watching και περιδιάβαση της περιοχής με σκι.

«Στην πραγματικότητα, το Arctic Bath είναι μια ξεχωριστή εμπειρία Spa. Τόση πολλή σκέψη, μηχανουργία και ευφυΐα ενώθηκαν για να προσφέρουν στους επισκέπτες μια εμπειρία που δεν μπορούν να βρουν πουθενά αλλού» τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η Ann Kathrin Lundqvist.

Σχετικά Tags

Σουηδία