Η φραστική επίθεση του Αλέκου Αλεξανδρή σε μετανάστες που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Μία ανάρτηση στο facebook, ξεκίνησε μπαράζ σχολίων στα social media

Σάλο προκάλεσε στο διαδίκτυο μία ανάρτηση που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, Αλέκος Αλεξανδρής, με την οποία καταφερόταν με άκρως προσβλητικό τρόπο προς τους μετανάστες.

Η ανάρτηση, λίγη ώρα μετά τη δημοσίευσή της, κατέβηκε ωστόσο οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, ήταν έντονες και ποικίλες. Δείτε την ανάρτηση:

Στην ανάρτηση του Αλεξανδρή, απάντησε ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του Τάε-Κβο-Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που έγραψε-μεταξύ άλλων- στο Twitter:

«Με πολύ μεγάλη λύπη διάβασα την δημοσίευση του Αλέκου Αλεξανδρή. Λύπη και στεναχώρια όχι λόγω του ωκεανού ιδεολογιών που μας χωρίζει, αλλά γιατί ένας άνθρωπος του αθλητισμού, έζησε και τελείωσε την καριέρα του χωρίς να μάθει την μεγαλύτερο μάθημα που μπορεί να του προσφέρει: κάτω από τις φανέλες και τα σορτσάκια, κάτω από τις φόρμες και τις αγωνιστικές στολές, είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι που αυτές οι ίδιες οι φανέλες μας κάνουν μια οντότητα.

Τη μια χρονιά αντίπαλοι, την άλλη συναθλητές, ο αθλητισμός και η μουσική είναι δύο από τις ελάχιστες κοινωνικές δράσεις που δεν χρειάζεται καν να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον συνάδελφό σου.

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ” λοιπόν Αλέκο ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι την ζωή και τις αξίες της, αλλά δεν θα σου πω ότι σε μισώ, ούτε ότι σε σιχαίνομαι. Δεν θα τολμήσω όμως ούτε καν να σου ζητήσω να αλλάξεις απόψεις, θεωρώ ότι έχεις περάσει ένα όριο που δεν υπάρχει επιστροφή.

Θα σου ζητήσω όμως μια μεγάλη χάρη: ας είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε το στόμα μας και επεξεργαζόμαστε παιδικές ψυχές. Αυτές γεννήθηκαν χωρίς να μισούν, ας μην τις ρίξουμε στα σκοτάδια τα δικά μας.»

Σχετικά Tags

Μετανάστες Αλέξανδρος Νικολαΐδης Αλέκος Αλεξανδρής