Η χαρά της βίζιτας στην Mύκονο! Η τελευταία εβδομάδα που γίνονται τα όρyια...

Μεγάλη εβδομάδα αυτή για το νησί των Ανέμων. Για την Μύκονο η μεγάλη εβδομάδα δεν είναι τον Απρίλιο. Ξεκινάει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Παραδοσιακά τα τελευταία πέντε χρόνια το κορίτσι για όλες τις «καλές δουλειές» η Χριστίνα και ο Νικολάκης οργανώνουν παρτάκια. Όχι πάνω στο νησάκι… αλλά κυρίως σε σκαφάκι. Και σκαφάρες μην σας πω!

Είναι αλήθεια πώς τις τελευταίες μέρες ειδικά στα Νότια Προάστια της Αττικής επικρατεί αναβρασμός στην πιάτσα με τις βίζιτες. Η πληροφορία είναι γνωστή και με δεδομένο πώς το καλοκαίρι τα κάπιταλ κοντρόλς και η πολιτική ανισορροπία επηρέασαν πολύ τη δουλειά τα κορίτσια περιμένουν πώς και πώς την εβδομάδα των δεκάρικων. Είναι η εβδομάδα των δωρητών και των δωρητριών. Τούρκοί Λιβανέζοι, Ντουμπαγιανοί, αλλά και Ισπανοί και Ισραηλινοί ναυλώνουν σκάφακια για την εβδομάδα αυτή με σκοπό και στόχο τα γούστα. Σαμπάνιες ευρώ… κοκό… όχι σανέλ… και δωράκια… είναι παντού.

Το στήσιμο έχει αρχίσει από τον Ιούνιο και το κάθε κεφάλι κοστολογείται περίπου 10 χιλιάρικα την εβδομάδα. Πολλές ωστόσο είναι φέτος οι άγνωστες. Κορίτσια που έχουν αφήσει την συμβατική ζωή και ψάχνουν το εφήμερο κέρδος. Γραμματείς, υπάλληλοι ακόμη και αεροσυνοδοί έχουν μπει στην εξίσωση. Για να μην αναφέρω χορεύτριες και μπαργούμαν. Βεβαίως υπάρχουν και οι πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες, οι οποίες αναμένεται να δικαιολογήσουν το ταξίδι στο στο νησί με απαντήσεις του τύπου «ήρθα για επιδείξεις» και «φωτογραφήσεις».

Κι εγώ αναρωτιέμαι. Ποιες επιδείξεις καλή μου… αφού πλέον στο νησί δεν κυκλοφορούν Έλληνες… και ποιες φωτογραφήσεις… που κανένα περιοδικό -χρόνια τώρα- δεν στήνει παραγωγή μακριά από την Αθήνα;

Τα κορίτσια είναι έτοιμα να γίνουν δωρήτριες κώλου και όχι βεβαίως ζωτικών οργάνων για να βγάλουν τα έξοδα τους τον χειμώνα που αναμένεται να είναι πολύ βαρύς. Άλλες έχουν χρέη… άλλες χρωστούν μέχρι την συσκευή του πανάκριβου κινητού που φέρουν και άλλες την κομμώτρια που έξυπνα λειτουργώντας τις δουλεύει με πίστωση.

Βλέπετε η πίσω πόρτα έχει άλλο τιμολόγιο για τους Ανατολίτες πελάτες. Τέτοιο που ο ΦΠΑ ωχριά μπροστά του.