Η χρυσή κληρονόμος που έγινε ισχυρό αφεντικό κι έφτασε να ελέγχει κεφάλαια 2,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων! (Βίντεο)

«Γόνο μεγαλοαστικής οικογένειας» την αποκαλούσε άλλοτε ο οικονομικός Τύπος θέλοντας προφανώς να την μειώσει.

Και ως ένα σημείο είχε όντως δίκιο, μιας και η 65χρονη σήμερα Abigail Johnson κληρονόμησε πράγματι την οικογενειακή επιχείρηση Fidelity Investments, όντας προορισμένη να γίνει το μεγάλο αφεντικό της.

Μόνο που αυτό δεν αποκαλύπτει την μισή και σίγουρα την άνιση πλευρά της ιστορίας μας, αφού και η χρυσή κληρονόμος θα αποδεικνυόταν καλύτερη απ’ όλους, στέλνοντας την Fidelity στην απόλυτη κορυφή του επενδυτικού κόσμου!

Με προσωπική περιουσία στα 15,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, η Johnson λειτουργεί ως διευθύνουσα σύμβουλος του κολοσσού της επενδυτικής Fidelity Investments από το 2014 και πρόεδρός της από το 2016, όταν ανέλαβε τα ηνία από τον πατέρα της, Ned Johnson III, στην φίρμα που είχε ιδρύσει ο παππούς της, Edward Johnson II, το 1946.

Η Johnson συνεχίζει να κατέχει το 24,5% της εταιρίας που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 2,5 τρισ. δολαρίων και είναι σήμερα γκουρού της επενδυτικής και μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες μάνατζερ του κόσμου των επενδύσεων.

Κι όλα αυτά από το κοριτσάκι που ξεκίνησε να εργάζεται στην Fidelity τα καλοκαίρια, κάτι που συνέχισε να κάνει και κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Χάρβαρντ, πριν πιάσει κανονική δουλειά εκεί το 1988 ως αναλύτρια.

Τα χρόνια πέρασαν, ανέβηκε επάξια και σταδιακά τα σκαλιά της ιεραρχίας και ήταν πια υψηλόβαθμο στέλεχος πριν πάρει το κληρονομικό τιμόνι του κολοσσού. Και το πρώτο πράγμα που έκανε ως γενική διευθύντρια ήταν να φέρει περισσότερες γυναίκες στην επιχείρηση. Πολλές περισσότερες!

Η προσπάθειά της αμαυρώθηκε ωστόσο από το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης που ξέσπασε στην Fidelity, όταν δύο από τους πιο πετυχημένους τμηματάρχες της κατηγορήθηκαν για ανάρμοστη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας.

Αντί να εκτροχιαστεί η όλη της προσπάθεια, η Johnson διαχειρίστηκε το θέμα γρήγορα και κυρίως με κάθε διαφάνεια, απολύοντας αμφότερους τους μάνατζερ και καθιερώνοντας πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης για την ευαισθητοποίηση των υπαλλήλων της σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ακόμα και το δικό της γραφείο μετέφερε στο τμήμα όπου είχαν λάβει χώρα τα περιστατικά.

Η Johnson περιφρουρεί με κάθε τρόπο την ιδιωτικότητά της και κρατά την ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τις εμφανίσεις της να σπανίζουν. Ξέρουμε πάντως πως είναι πίσω από πολλές υποτροφίες σε νεαρές κοπέλες που θέλουν να ασχοληθούν με τον οικονομικό κλάδο, καθώς ο αγώνας της για μισθολογική εξίσωση των δύο φύλων και περισσότερες γυναίκες στον επιχειρηματικό στίβο είναι διαρκής…