Η ώρα της αλήθειας για ΔΝΤ και ελληνικό χρέος στην Ουάσινγκτον με «όπλο» το πλεόνασμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μπαράζ επαφών του οικονομικού επιτελείου στην  Ουάσινγκτον, με την ώρα της αλήθειας για το ελληνικό χρέος και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα να πλησιάζει. Η κυβέρνηση έχει «όπλο» στη φαρέτρα της τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα γφια πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ το 2016, ή 4,19% με όρους μνημονίου. 

Ο  κ. Τσακαλώτος έχει σήμερα στο περιθώριο της εαρινής συνόδου ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας, σειρά επαφών, με αντικείμενο κυρίως τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και των πρωτογενών πλεονασμάτων στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας με τους θεσμούς.

Η Ελλάδα αναζητεί σύγκλιση για τα μελλοντικά πλεονάσματα, ελπίζωντας σε βραχύβια πλεονάσματα 3,5% και στα μέτρα για το χρέος, με ορίζοντα μια τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Μαϊου.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συνατηθεί με την Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ,  τον  Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Eurogroup, τον  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και τον Μισέλ Σαπέν, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας.

Την αισιοδοξία του για ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έως τις 22 Μαΐου εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Πιερ Μοσκοβισί  ενώ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Κλάους Ρέγκλινγκ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους  για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο Σόιμπλε βλέπει λύση – Ανταλλάσσει “καρφιά” με την Λαγκάρντ – Δικαιώνει Σαμαρά

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ “ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ” ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ – ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ “ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ”

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα