Θεοδωράκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλος ευεργέτης του παλιού συστήματος

theodorakis

Σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Κυριακής» και τον Σωτήρη Παπανδρέου εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον ως μεγάλο ευεργέτη του παλιού συστήματος για την απόφαση του κόμματος να αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα ανέλαβε τον πολιτικό σχεδιασμό ο πιο έμπιστος συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο κ.Τσίπρας αναγορεύεται σε μεγάλο ευεργέτη του παλιού συστήματος. Τους ξαναδίνει δουλειές, τους ξαναφέρνει στα πράγματα».

Προχωρώντας σε μια αποτίμηση των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και της συγκρότησης του ΕΣΡ ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Είναι οι χειρισμοί μιας κυβέρνησης που πιστεύει ότι η χώρα της ανήκει. Καταργεί μια ανεξάρτητη αρχή, παίρνει όλες τις εξουσίες της, αποφασίζει να κλείσει κανάλια και να δώσει άδειες σε κάποιους μόνο με κριτήρια οικονομικά. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν παίρνει κάποιος ένα κανάλι επειδή έχει μόνο μεγάλο πορτοφόλι».

Στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε μια προβληματική οικονομία, τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται, τα παιδιά και οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη χώρα, υπάρχουν ανοιχτά εθνικά θέματα, και εμείς συζητάμε εδώ και μήνες μονότονα για το τι πρέπει να γίνει με τα κανάλια. Μονοθεματική τηλεοπτική Δημοκρατία, άλλο ένα κατόρθωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κάποιοι βέβαια στην κυβέρνηση βολεύονται με αυτή την αέναη σύγκρουση. Το κουτσομπολιό για τα κανάλια σκιάζει όλα τα άλλα προβλήματα».

Σε ότι αφορά την ενίσχυση του διπολισμού ο οποίος συμπιέζει τα μικρότερα κόμματα ανέφερε: «Ο κόσμος στην Ελλάδα τα επενδύει κάθε φορά όλα στη μαγική δύναμη του πρώτου. “Να έρθει ο καινούργιος να μας λύσει όλα τα προβλήματα”. Έτσι την πάτησε η κοινωνία και με τον Τσίπρα. Θα πρέπει ίσως να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε λίγο πιο σύνθετα. Να μην δίνουμε λευκές επιταγές. Και να μην περιμένουμε ότι κάνοντας τα ίδια λάθη και ψηφίζοντας τα ίδια πρόσωπα θα παράγουμε διαφορετικά αποτελέσματα» ενώ στη συνέχεια προσέθεσε ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις η δυνητική επιρροή του Ποταμιού είναι περίπου 10%.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα