Συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη: 500 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα την Κυριακή!

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες τόσο των διοργανωτών, όσο και της Αστυνομίας για το συλλαλητήριο της Κυριακής στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, που θα είναι επί ποδός την Κυριακή, αναμένεται να φέρουν κόσμο 400–500 λεωφορεία που έχουν μισθωθεί, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 20.000 – 25.000 θα είναι οι εκτός Θεσσαλονίκης πολίτες που θα συμμετάσχουν.

Από εκεί και πέρα οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή των Θεσσαλονικέων ποικίλουν, ανεβάζοντας τον αριθμό των συμμετεχόντων από 30.000 έως και πάνω από 100.000!

Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει για την ομαλή εξέλιξη και διαχείριση της κατάστασης, προβλέπεται τα λεωφορεία να σταθμεύουν για την αποβίβαση των πολιτών στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη νέα παραλία και στη συνέχεια να διοχετεύονται σε δυο «δεξαμενές» που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τη λήξη του συλλαλητηρίου και την επιβίβαση εκ νέου των πολιτών.

Η πρώτη «δεξαμενή» στην οποία θα είναι τα λεωφορεία μέχρι τη λήξη του συλλαλητηρίου θα είναι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (θα κρατηθεί ανοιχτό γι’ αυτό το λόγο την Κυριακή) και η δεύτερη στο εμπορικό κέντρο «Μακεδονία» απέναντι από το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Άνδρες της Τροχαίας θα δίνουν οδηγίες στους οδηγούς των λεωφορείων πού θα σταθμεύσουν, αναλόγως των κυκλοφοριακών συνθηκών που θα δημιουργηθούν στην πόλη, προκειμένου και μποτιλιάρισμα να μην υπάρξει και να εξυπηρετηθούν γρηγορότερα οι επισκέπτες και οι οδηγοί.

Η εξέδρα που θα φιλοξενήσει τους ομιλητές θα στηθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο στη νέα παραλία με πλάτη στο Θερμαϊκό και «πρόσωπο» στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Από την ολοκλήρωση των εργασιών και την τοποθέτηση όλων των απαιτούμενων συστημάτων εξοπλισμού, εθελοντές θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν τη φύλαξη μέχρι την Κυριακή.

Η παρουσία της Αστυνομίας θα είναι διακριτική και θα γίνει προσπάθεια να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς προβλήματα και εντάσεις, δίχως παράλληλα να μπλοκάρει όλη η πόλη. (voria.gr)