Ιταλία: Εννέα ανθρώπους απεγκλώβισαν οι διασώστες από το ξενοδοχείο Rigopiano!

Εννέα ανθρώπους κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες από το ξενοδοχείο Rigopiano. Ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, τρία εκ των οποίων διασώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ώρα αυτή, όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, βρίσκεται σε εξέλιξη μια ακόμη επιχείρηση διάσωσης.

Τα εννέα άτομα που ανασύρθηκαν ζωντανά βρίσκονταν μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπου κατάφεραν να βρουν τρόφιμα, στις σαράντα οκτώ και πλέον ώρες, τις οποίες πέρασαν απομονωμένοι, μπλοκαρισμένοι από το χιόνι. Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες ακούνε και άλλες φωνές, από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καθορίσουν με ακρίβεια από ποιο σημείο προέρχονται. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κτήριο του Rigopiano καλύφθηκε, μετά την χιονοστιβάδα και την κατολίσθηση, από τουλάχιστον τρία μέτρα χιόνι, το οποίο και με την πάροδο των ωρών έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο.

Ο επίσημος απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί, ενώ οι αγνοούμενοι παραμένουν πάνω από είκοσι. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Οικονομικής Αστυνομίας και του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού συνέχισαν να εργάζονται αδιάκοπα, κατά την διάρκεια όλης της νύχτας. Σε όλη την περιοχή, όμως, με την πάροδο των ωρών και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αυξάνεται και ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων, και για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί παρακολουθούν αδιάκοπα κάθε επικίνδυνη αλλαγή στην βουνοπλαγιά του όρους Γκραν Σάσσο. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)