Καημός του Μητσοτάκη η κλιματική αλλαγή

Σε μόνιμο καημό τείνει να εξελιχτεί η κλιματική αλλαγή  για τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

“Όλοι γνωρίζουμε πως η απεξάρτηση από τον άνθρακα στο βαθμό που είναι απαραίτητο ώστε να περιορίσουμε την κλιματική αλλαγή θα απαιτήσει καθολική αναδιάρθρωση των οικονομιών μας. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη πρόκληση αλλά και για εξαιρετική ευκαιρία”είπε από την διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιείται στην Μαδρίτη.  Ενώ συνέχισε λέγοντας πως είναι: » απόφασή μας να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής το αργότερο έως το 2028. Είναι μια δύσκολη απόφαση διότι είμαστε χώρα-παραγωγός λιγνίτη, όμως την ίδια στιγμή θέλουμε να τονώσουμε τη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών έως το 60% εντός της επόμενης δεκαετίας…»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας new age πρωθυπουργός και δεν παραλείπει αυτό να το δείχνει με κάθε αφορμή. Αγαπημένα του θέματα είναι η κλιματική αλλαγή (που τείνει να γίνει παγκόσμια θρησκεία) και η αντικαπνιστική εκστρατεία.

Ο λιγνίτης είναι ένα  σημαντικό κεφάλαιο για την χώρα μας αλλά οι λιγνιτικές μονάδες θα κλείσουν γιατί έτσι επιτάσσει το ιερατείο που προωθεί την  κλιματική αλλαγή ως εργαλείο χειραγώγησης των εθνικών κρατών.

Την ίδια ώρα παντού στην Ευρώπη η πολίτες αρχίζουν να συνδέουν την πολιτική για την λεγόμενη κλιματική αλλαγή με νέους φόρους και τελικά την περαιτέρω φτωχοποίηση τους.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Ακολουθήστε μας στο Facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!