Καθηγητής Γώγος: Αν νοσήσει ο πληθυσμός μας θα καταλήξει στα νοσοκομεία – Υπάρχουν σκέψεις για μέτρα

«Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ που γίνονται στα σύνορα κατά 100%»

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός των ειδικών από την καταγραφή κρουσμάτων απροσδιόριστης προέλευσης μετά και τη χθεσινή καταγραφή των 50 νέων κρουσμάτων.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χαράλαμπος Γώγως υπάρχει ανησυχία από την αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στην κοινότητα.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει κρούσματα. Έχει γερασμένο πληθυσμό με χρόνια νοσήματα. Αν νοσήσει ο πληθυσμός μας δεν θα έχουμε ασυμπτωματικούς φορείς. Θα έχουμε αρρώστους που θα μπουν στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Γι’ αυτό πρέπει να σφίξουμε τα λουριά» τόνισε, ενώ υπογράμμισε, ότι εάν η επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα επιδεινωθεί, «εξετάζονται πολλά σενάρια» όπως «η άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, το κλείσιμο των εσωτερικών χώρων αλλά και η επιτήρηση για τις μάσκες», ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής των πανηγυριών και των πολιτιστικών συγκεντρώσεων.

Σε ότι αφορά στα «εισαγόμενα», λόγω τουρισμού, κρούσματα, έκανε λόγο πως προέρχονται κυρίως από χώρες της βαλκανικής.

«Υπάρχει μια ροή κρουσμάτων από τουρίστες. Είναι αναμενόμενο. Πέντε στους χίλιους είναι θετικοί στον ιό. Πρέπει να αυξηθούν τα τεστ στα σύνορα μέχρι 100%».

Σχετικά Tags

κοροναϊός

Σχολιάστε