Καθηγητής κατηγορείται ότι είχε σχέση με 14χρονη μαθήτρια του

Τι κατέθεσε ο ίδιος

Aναβλήθηκε για την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η εκδίκαση ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου η υπόθεση με κατηγορούμενο για διατάραξη οικιακής ειρήνης και για πρόκληση σωματικής βλάβης έναν 53χρονο εκπαιδευτικό, κάτοικο Αφάντου, που καταμηνύθηκε από έναν 49χρονο υπήκοο Αλβανίας, πατέρα 14χρονης μαθήτριας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της εξακολουθητικής αποπλάνησης της ανήλικης ή και του βιασμού από τον εκπαιδευτικό, μετά από σχετική κατάθεση της 14χρονης. Για το θέμα έχει ζητήσει ήδη έγγραφη ενημέρωση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο προϊστάμενος εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, που αναπληροί τον Διευθυντή, προκειμένου να εξετάσει, αν συντρέχουν προϋποθέσεις για να θέσει τον εκπαιδευτικό σε προσωρινή αργία.

Ο εκπαιδευτικός φέρεται να εισήλθε παράνομα στις 3:00 τα ξημερώμα στις 30 Νοεμβρίου σε χώρο της οικίας του 49χρονου και να του προκάλεσε σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο. Σχετικά έχει παραγγελθεί και ιατροδικαστική εξέταση στον φερόμενο ως θύμα. Συγκεκριμένα, ο 49χρονος επέστρεψε στην οικία του στον Αρχάγγελο με την 45χρονη σύζυγό του και την 14χρονη κόρη του και την στιγμή που ανέβηκαν στον 1ο όροφο, διαπίστωσαν ότι εκεί ήταν ο κατηγορούμενος, που μόλις αντίκρυσε την ανήλικη, της είπε «γύριζες έξω» και ακολούθως επιτέθηκε στον πατέρα της και τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Ο 49χρονος ανταπέδωσε τα χτυπήματα, ενώ η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία. Κατά την διάρκεια του επεισοδίου, ο κατηγορούμενος που είχε ακινητοποιηθεί από τον πατέρα, φέρεται να του είπε, ότι είναι ερωτευμένος με την κόρη του, ενώ στην πορεία ενημερώθηκε για την μεταξύ τους σχέση. Η ανήλικη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε κατάθεσή της στο Α.Τ. Αρχαγγέλου ανέφερε, ότι είχε αρχικά φιλική σχέση με τον κατηγορούμενο από το σχολείο της και όταν μετατέθηκε από αυτό είχαν επαφές μέσω του facebook.

H σχέση αυτή εξελίχθηκε και από τον Απρίλιο του 2018 η σχέση τους είχε μετατραπεί σε ερωτική, με την ανήλικη να διατείνεται, ότι είχε εκφράσει την άρνησή της πολλές φορές όπως υποστηρίζει. Τόνισε ότι ήταν καλός μαζί της, ότι της είχε δωρίσει ένα βραχιόλι και ότι δεν επιθυμεί την δίωξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, ο κατηγορούμενος είχε απασχολήσει παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές της Κρήτης, σε υπόθεση βιαιοπραγίας με θύματα δύο αστυνομικούς.

Σχετικά Tags

Ρόδος αποπλάνηση ανηλίκου