Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές και χαλαζοπτώσεις! Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα; (Χάρτες)

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Πέμπτης (19.09.2019) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ…

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις προβλέπει το έκτακτο δελτίο καιρού για την Πέμπτη και την Παρασκευή που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή από το μεσημέρι της Πέμπτης, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Θεσσαλία, στην Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στην Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την νύχτα προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά των Σποράδων.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, επηρεάζοντας σημαντικά την Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Σχολιάστε

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>