«Καμπανάκι» εισαγγελέων για την κακουργηματική απιστία

«Κίνδυνο ατιμωρησίας αλλά και διεθνούς έκθεσης της Χώρα,» διαβλέπει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και προβλέπει ότι η αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας διώκεται κατ΄έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει τα εξής:

«Από το συνδυασμό των άρθρων 5 παρ.2 και 6 παρ.1 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα – Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και συναφείς διατάξεις» το οποίο ήδη από 14/10/2019 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, προκύπτει ότι η αξιόποινη πράξη της κακουργηματικής απιστίας  διώκεται πλέον κατ’ έγκληση και όχι αυτεπαγγέλτως.

Δείτε επίσης: Έρχονται αναδρομικά και μέρισμα λόγω υπέρβασης στο πλεόνασμα

Η Ε.Ε.Ε. επισημαίνει τον κίνδυνο ατιμωρησίας αλλά και διεθνούς έκθεσης της Χώρας, καθώς δεκάδες υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, της  ανάκρισης αλλά και στην ακροαματική διαδικασία, κινδυνεύουν, να ριφθούν στον κάλαθο των αχρήστων, ως ποινικά μη αξιόλογες και η Χώρα να εκτεθεί διεθνώς ως αναποτελεσματική στην δίωξη σοβαρότατων εγκλημάτων και ιδίως της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Μάθε πρώτος όλα τα νέα από το One Channel. Επικαιρότητα, ειδήσεις, ψυχαγωγία, με ένα… Like! #onechannel