Καραϊβική: Άφθονο γέλιο! Πώς είναι ένας πίθηκος όταν… σουρώσει; (Φωτό–Βίντεο)

Υπάρχουν πιθηκάκια που ξοδεύουν την ημέρα τους μαζί με τους ανθρώπους, οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Και, άνθρωποι καθώς είναι, τις απολαμβάνουν με κοκτέιλ και αλκοόλ, κάτι που στους χνουδωτούς κλέφτες αφήνει το στίγμα του.

Όπως θα δούμε στο υλικό που μας χάρισε το BBC από τα πιθηκάκια της Καραϊβικής που αρπάζουν το ανθρώπινο αλκοόλ και κάνουν τα δικά τους μετά.

Κι ενώ το βίντεο είναι πραγματικά αστείο, πρόσφατη έρευνα σε πρωτεύοντα που βρίσκουν ανθρώπινο αλκοόλ μας είπε πως «τα καταναλωτικά ήθη τους στο αλκοόλ είναι παραπλήσια με των ανθρώπων», καταγράφοντας τέσσερις αλκοολικούς τύπους, από τον κοινωνικό πότη, που πίνει μόνο όταν είναι με άλλα πιθηκάκια παρέα, μέχρι ένα καλό 15% που είναι κανονικοί πότες, αγαπούν λοιπόν το ανόθευτο αλκοόλ και δεν το πίνουν σε φρουτώδη κοκτέιλ!

Αυτοί είναι μάλιστα «οι κυρίαρχοι της κοινωνικής ομάδας», καθώς το έχουν με το ποτό. Μετά υπάρχουν αυτοί που δεν το αντέχουν, καθώς με μερικές γουλιές μεθάνε και τσακώνονται μετά, ένα 5% της κοινότητας, και τέλος αυτοί που δεν βάζουν γουλιά στο στόμα τους. Εδώ δεν θα δούμε τον τελευταίο τύπο…