Κατρούγκαλος: Διαχρονικά πολύ καλές οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το πέρας των εργασιών της διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών.

Στη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία προετοίμασε τις αυριανές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η συνάντηση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα επιτυχής και να ευχαριστήσω τον συμπρόεδρο της Επιτροπής, υπουργό κ. Ντίτριχ για τον πολύ αποτελεσματικό τρόπο, με τον οποίο διαχειρίστηκε τις εργασίες της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, παράλληλα, επανέλαβε ότι «οι σχέσεις Ελλάδος και Ρωσίας είναι διαχρονικά πολύ καλές» ενώ παρέπεμψε και στη συμπλήρωση 190 ετών από τη σύναψη των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Εξήγησε δε ότι «εργαστήκαμε συστηματικά, ώστε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο αυτές τις πολύ καλές σχέσεις στον τομέα της οικονομίας, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως οι νέες τεχνολογίες, όπου επιθυμούμε να έχουμε συστηματική συνεργασία».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ασχοληθήκαμε όμως μόνο με θέματα οικονομίας, αλλά και με θέματα που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά, όπως είναι ο πολιτισμός, αθλητισμός, η παιδεία».

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις σχέσεις των δύο λαών, οι οποίοι «τρέφουν αισθήματα αμοιβαίας συμπάθειας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κάθε χρόνο φιλοξενούμε σχεδόν ένα εκατομμύριο Ρώσους πολίτες στη χώρα μας».

«Θεωρούμε ότι μεταξύ μας υπάρχουν δεσμοί που η ιστορία και οι κοινές πολιτιστικές παραδόσεις έχουν σφυρηλατήσει εδώ και αιώνες» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός.

Και κατέληξε: «Προσδοκώ και εγώ εν όψει και της αυριανής συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο Πούτιν να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στις σχέσεις μας και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ντίτριχ για την πολύ καλή συνεργασία».

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα