Κορονααϊός : Θα «επιστρέψει» ο ιός; – Τι απαντά ιολόγος

Για τους φόβους «επιστροφής» του κοροναϊού, με τον ίδιο τρόπο που που δρα η γρίπη, όταν χαλάει και πάλι ο καιρός στο πλαίσιο εκτεταμένης εξασθένισης του ανοσοποιητικού συστήματος, μιλάει ο ιολόγος, Βίκτορ Ζούγιεφ

Ο γνωστός ιολόγος, μιλώντας στο Sputnik αναφέρει πως ο φονικός ιός, που μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει πάνω από 56 χιλιάδες ανθρώπους μπορεί να επιστρέψει ακολουθώντας το παράδειγμα της γρίπης.

Δείτε επίσης: Πώς πρέπει να φοράμε τη μάσκα – Βίντεο με αναλυτικές οδηγίες

«Πιστεύω ότι ο κορονοϊός θα γυρίσει. Διαθέτει συγκεκριμένες ιδιότητες. Τον βρίσκω πολύ παθογόνο, όπως είναι και η γρίπη που προκαλεί θνησιμότητα, συχνά ακόμη, μεγαλύτερη από τον COVID-19» είπε.

Ωστόσο, ο επιστήμονας επισημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ήδη συνηθισμένοι στη γρίπη, που εμφανίζεται δις κάθε χρόνο.

«Πρέπει να προσέξουμε την καμπύλη κρουσμάτων. Όλοι επικεντρώνονται σ’ αυτήν τώρα, ανέφερε ο Ζούγιεφ. Σήμερα, έχουμε περισσότερους ασθενείς από εχτές, παρά τις ελπίδες όλων για το αντίθετο», ανέφερε ο Δρ. Ζούγιεφ.

Όπως τονίζει, είναι άσχημο που δεν έχει επέλθει ακόμη σταθεροποίηση της κατάστασης. Ωστόσο, επεσήμανε ότι το μέτρο της κατ΄οίκον απομόνωσης ήταν ένα εξαιρετικό εργαλείο, που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις μολυσματικές επιδημίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Κοροναϊός: Οι 18 χώρες του πλανήτη που δεν έχει αγγίξει η πανδημία

Σχολιάστε