Κοροναϊός : Πώς θα γίνεται το κατ’ οίκον τεστ

Στους δρόμους βγαίνουν ειδικά συνεργεία, καθώς η χώρα συνεχίζει τη μεγάλη μάχη της κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

Πρόκειται για συνολικά 500 κινητά συνεργεία αποτελούμενα από έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή, τα οποία θα πραγματοποιούν 20 ελέγχους κατ’ οίκον ανά βάρδια σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Δείτε επίσης: Η φωτογραφία της ελπίδας – Η στιγμή της αποσωλήνωσης ασθενή με κοροναϊό

Τον τρόπο με τον οποίο τα κινητά συνεργεία θα διενεργούν εξετάσεις για τον κοροναϊό κατ’ οίκον, παρουσίασε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυυποργος ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα, του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε και είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε δύο φάσεις:

-Στην πρώτη φάση, θα γίνονται εξορμήσεις με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια, έτσι ώστε να προκύπτει το πώς έχει μεταδοθεί ο ιός στη χώρα και να γίνουν εξετάσεις.

-Στη δεύτερη φάση, θα διερευνάται η ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι πρώτες μονάδες να βρίσκονται στην Επικράτεια.

Το κόστος θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά υπάρχουν ήδη δωρεές κυρίως σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, καύσιμα των αυτοκινήτων, τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνοδεύει τους οδηγούς και τους νοσηλευτές, προκειμένου να κάνουν αυτή τη σημαντική ενέργεια.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε πως η πρωτοβουλία εντάσσεται στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να δούμε πως προχωρά η νόσος στη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Γιατί η χρήση των προστατευτικών μασκών έχει δημιουργήσει μια «Βαβέλ»

Σχολιάστε